Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι περίπου 40 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην περιοχή Mount Meron στο βόρειο Ισραήλ. 
Η Hezbollah ανακοίνωσε ότι στόχευσε μια ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή με 62 «διάφορους τύπους πυραύλων».
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα ανέφερε σε δήλωση ότι η επίθεση ήταν «μέρος της αρχικής απάντησης στο έγκλημα της δολοφονίας του μεγάλου ηγέτη Saleh al-Arouri.».
Τέθηκαν σε συναγερμό 90 κοινότητες σε όλο το βόρειο Ισραήλ, αλλά ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι στόχος ήταν μόνο η περιοχή Mount Meron.
Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει καπνό σε πολλές περιοχές του εθνικού πάρκου.
Μία ώρα αργότερα, σειρήνες ακούστηκαν και πάλι σε 40 κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ, καθώς αρκετά  ακόμη βλήματα εκτοξεύτηκαν από τη Hezbollah στις περιοχές Metula και Margaliot στα σύνορα.
Ο στρατός είπε ότι έπληξε έναν πυρήνα τρομοκρατών στο νότιο Λίβανο, υπεύθυνο για ορισμένες από τις εκτοξεύσεις πυραύλων στο όρος Meron.
Σε μεταγενέστερη δήλωση,  ο ισραληλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε μια σειρά από θέσεις της Hezbollah στον Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.
Οι στόχοι σε Ayta ash-Shab, Yaroun και Ramyah περιελάμβαναν θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, στρατιωτικές τοποθεσίες και άλλες υποδομές που χρησιμοποιούσε η παλαιστινιακή ομάδα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Σύμφωνα με το Al Jazeera ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πλήγματαα βαθια στα σύνορα του Λιβάνου, βομβάρδισε σπίτι σχεδόν 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
ΕικόναΑποχώρησε ο ισραηλινός στρατός από το Βόρειο Τμήμα της Γάζας – Τακτική νίκη της Hamas

Αποδίδει ο πόλεμος χαρακωμάτων στην πόλη της Γάζας από τη Hamas καθώςοι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αποσύρθηκαν σχεδόν πλήρως από το βόρειο τμήμα της, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen στις 6 Δεκεμβρίου.
Οι δύο περιοχές στις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν ισραηλινά στρατεύματα είναι η περιοχή al-Toam και οι πύργοι al-Makousi, που εκτείνονται από τα βόρεια της Λωρίδας προς την πόλη της Γάζας, είπε η ανώνυμη πηγή στο ειδησεογραφικό κανάλι με έδρα το Λίβανο, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι μια βασική οδός ανεφοδιασμού και απόσυρσης για τις Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις – IDF.
Η πηγή σημείωσε επίσης ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν αποχώρησε από τη Δέκατη Οδό, που κόβει μεταξύ της πόλης της Γάζας και του κεντρικού τμήματος της Λωρίδας.
Σύμφωνα με το Al Mayadeen στις περιοχές  al-Bureij, al-Nuseirat, al-Maghazi, al-Mughraqa και Juhr al-Dik στην κεντρική Γάζα λαμβάνουν χώρα μάχες που συμπίπτουν με έντονα χτυπήματα από τον IDF.
Η Ισραηλινός Στρατός δεν αποχώρησε από τη Δέκατη Οδό, που παρεμβάλλεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και του κεντρικού τμήματος της Λωρίδας.

«Οι μαχητές της αντίστασης παρενοχλούν συνεχώς τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στους άξονες του βορρά και της Γάζας, κάτι που εμπόδισε τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να δημιουργήσουν ασφαλείς 

Κοντά στο διαχωριστικό τείχος με τα ισραηλινά εδάφη στα ανατολικά του Khan Younis, συγκεκριμένα στις πόλεις KhuzaaAabsan και Bani Suhailaοι IDF δεν μπόρεσαν να επιτύχουν καμία πρόοδο λόγω των «επιχειρήσεων της Αντίστασης», σύμφωνα με την πηγή.
Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 6 Ιανουαρίου έδειξαν αρκετές κατεστραμμένες περιοχές στη βόρεια Γάζα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις στη νότια Γάζα το βράδυ το Σαββάτου (6/1) ενώ συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές στο βορρά.
«Οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν στο νότιο τμήμα της επικράτειας, μαζί με τις κύριες γειτονιές της πόλης της Γάζας, όπου 10 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί σκοτώθηκαν στη γειτονιά Rimal, όπου προηγουμένως είχαν γίνει μάχες μεταξύ Παλαιστίνιων μαχητών και Ισραηλινών στρατιωτών», Al Jazeera
«Την τελευταία ώρα εδώ στη Rafah παρατηρούμε μια σειρά από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης», επισημαίνει το δίκτυο καθώς και ότι η παρουσία των drones πυροδότησε φόβους για περαιτέρω ισραηλινά πλήγματα.