Απίστευτο και όμως συμβαίνει…

Σκουλήκια και ακρίδες για μεσημεριανό γεύμα σε βρετανικό αριστοκρατικό σχολείο θηλέων με δίδακτρα £20.000 τον χρόνο!

Όπως αναφέρει η Telegraph, «περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι μαθητές στο North London Collegiate School δεν έχουν πρόβλημα να προσθέσουν έντομα στα σχολικά τους δείπνα».

Σημειώνει το ρεπορτάζ:

Για πολλούς ανθρώπους, η φράση «σχολικά δείπνα» φέρνει στο νου εικόνες παγωμένης κρέμας, τάρτας κορν φλέικ ή άλλων παρόμοιων λιχουδιών!!!

Ωστόσο, οι οικολογικές μαθήτριες σε ένα από τα πιο διάσημα ιδιωτικά σχολεία θηλέων της χώρας θα μπορούν να δοκιμάσουν πιο εξωτικά πιάτα, όπως σκουλήκια, γρύλους και ακρίδες ως μέρος ενός δοκιμαστικού μενού.

Το North London Collegiate School (NLCS), το οποίο χρεώνει δίδακτρα 20.000 £ ετησίως, δοκιμάζει πιάτα όπως noodles κινέζικου τύπου με ακρίδα teriyaki, γλυκό τσίλι και γρύλους λάιμ και μεξικάνικο ρύζι με σκουλήκια βουβάλου ως μέρος μιας κίνησης προς ένα πιο βιώσιμο μενού.

Το δοκιμαστικό μενού θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόνιμα, εάν γίνει δημοφιλές!!!

Είναι μέρος μιας κίνησης που ψηφίστηκε από τους μαθητές για να διασφαλιστεί ότι τα σχολικά μενού είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Ο Guy Kaye, γενικός διευθυντής τροφοδοσίας στο NCLS, δήλωσε: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της βιωσιμότητας.

Τα κορίτσια ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την αλλαγή και τα παιδιά είναι πραγματικά ανοιχτά στο να δοκιμάσουν νέα πράγματα που είναι καλύτερα για τον κόσμο, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει την δοκιμή βρώσιμων εντόμων».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA