Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ), προκειμένου να αποζημιώνει τους δικαιούχους για την απώλεια εισοδήματος

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 14.1 «Καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής», μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη και τον γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υπομέτρου ανέρχεται σε 28,5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ είναι η πρώτη φορά εφαρμογής στη χώρα μας.

Απευθύνεται σε χοιροτρόφους με δυναμικότητα εκμετάλλευσης ίση ή μεγαλύτερη των 50 χοιρομητέρων ενσταβλισμένης εκτροφής.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από αύριο Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και έως τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο https://welfare-pigs.opekepe.grστο.

Στόχος του εν λόγω υπομέτρου είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των χοίρων στην ελληνική εκτροφή και αφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες/δεσμεύσεις για την καλή μεταχείριση των χοίρων, που παρέχουν αναβαθμισμένα πρότυπα μεθόδων παραγωγής στους τομείς νερό, ζωοτροφές, συνθήκες σταβλισμού και πρακτικές που αποφεύγουν των ευνουχισμό των ζώων.