Σε χρεωστική Κάρτα όλα τα προνοιακά επιδόματα
Τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΑ και όλων των προνοιακών επιδομάτων, την επέκτασή τους σε περισσότερους δικαιούχους, την αλλαγή του τρόπου πληρωμής μέσω προπληρωμένης κάρτας, από την οποία ο δικαιούχος θα μπορεί να εισπράττει το 40%-50%, ενώ το υπόλοιπο θα κατευθύνεται για αγορές προϊόντων, προβλέπει ρύθμιση που σχεδιάζουν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, απευθύνονται σε 702.000 οικονομικά ανίσχυρους πολίτες, για τους οποίους οι υπηρεσίες γνωρίζουν μόνον τι πληρώνουν, όχι όμως και ποιοι τα παίρνουν. Αυτό θα φανεί με την προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα είναι ονομαστική, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλον παρά μόνον από τον κάτοχό της.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη:

Προχωρά ο ψηφιακός ανασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ
Θα θεσπιστούν οι προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή για την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας.
Θα αυξηθεί κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τις αρχές του 2024!
Θα επεκταθεί το επίδομα μητρότητας στους εννιά μήνες, στο ύψος του κατώτατου μισθού, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, ακριβώς όπως ισχύει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.