Αφωνία από την Αθήνα παρά τις αντιδράσεις που δημιούργησε το δημοσίευμα της Yeni Safak

Με δήλωση που βάζει «φωτιά», καθώς επί της ουσίας επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Yeni Safak περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, αναπληρωτής καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

Ο Α.Συρίγος σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν περιοχές που ενδιαφέρονται οι Τούρκοι για θέματα ναυσιπλοΐας και είπε ότι αυτό είναι «κάτι εύλογο και κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε», στη συνέχεια όμως ισχυρίστηκε ότι «αυτό είναι μια παραχώρηση» και ότι θα περίμενε ότι οι Τούρκοι «θα αποδεχθούν άλλα πράγματα όπως η επαναστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

Για να τελειώνουμε· Συρίγος:
1 Ομολογεί αποστρατικοποίηση (!)
2 Ας θυσιάσουμε ΧΥ χάριν επαναστρατικοποίησης (!!)
3 Η διεθνής ναυσιπλοΐα διέρχεται τον Βόσπορο χωρίς πρόβλημα που περνά από 🇹🇷 ΧΥ, αλλά αφού οι 🇹🇷 ενοχλούνται μ’εμάς ας τους δώσουμε 🇬🇷 ΧΥ (!!!)

Τι θέλει να πει όμως με τον όρο «επαναστρατικοποίηση»; Πότε η Αθήνα προχώρησε επίσημα σε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου γιατί είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί σημαντικά για την άμυνα της χώρας οπλικά συστήματα από τα νησιά.

Με αυτή τη δήλωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα όσα ανέφερε χθες η Yeni Safak, η οποία είχε δημοσίευμα με τίτλο: «Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών».

Την ίδια ώρα μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης για το δημοσίευμα, παρόλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις από κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών για το τουρκικό δημοσίευμα.


«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε η ίδια ζητώντας απαντήσει η κυβέρνηση.