Πλησιάζει η ώρα για την «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος», για την οποία το ΕΛ έχει γράψει από τον Απρίλιο, όπου αναμένεται ή ελπίζεται να επικυρωθεί μία «Συμφωνία για το μέλλον».
Όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Ο.Η.Ε., η Συμφωνία θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και θα εγκριθεί από τις χώρες κατά την Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο του 2024 (22-23/9 στην Νέα Υόρκη).
Όπως σχολιάζουν ειδικοί ανά τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες εξουσίες να κηρύξει παγκόσμια έκτακτη ανάγκη ανά πάσα στιγμή.
Ο λόγος για αυτό είναι το μελλοντικό σύμφωνο που έχει ήδη διαπραγματευτεί και πρόκειται να εγκριθεί στην σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ από τις 22 Σεπτεμβρίου, όπως υποστηρίζουν!
Στην Δράση 57 του Συμφώνου για το Μέλλον αναφέρεται:
«Δράση 57. Θα ενισχύσουμε την διεθνή απάντηση σε περίπλοκα παγκόσμια σοκ.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μια πιο συνεκτική, συνεργατική, συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή απάντηση σε σύνθετα παγκόσμια σοκ και τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, υπό αυτό το πρίσμα!
Τα σοκ είναι γεγονότα που έχουν σοβαρές διαταραχές και δυσμενείς συνέπειες για ένα σημαντικό ποσοστό χωρών και του παγκόσμιου πληθυσμού, και αυτό οδηγεί σε επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, που απαιτούν πολυδιάστατη ανταπόκριση πολλών ενδιαφερομένων και ολόκληρης της κυβέρνησης, ολόκληρης της κοινωνίας. (…)».
Στο “Our Common Agenda Policy Brief 2 “ από τον Μάρτιο του 2023 είχε γραφτεί:
«Ο Γενικός Γραμματέας θα αποφασίσει πότε θα συγκαλέσει Πλατφόρμα Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση σε κάποιο σύνθετο παγκόσμιο σοκ.
Πριν από την απόφαση, ο Γενικός Γραμματέας θα διαβουλεύεται με:
Τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.
Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας (κατά περίπτωση)
Τις αρμόδιες εθνικές αρχές και/ή τις περιφερειακές οργανώσεις·
Σχετικές οντότητες των Ηνωμένων Εθνών, εξειδικευμένα πρακτορεία, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλα πολυμερή ιδρύματα και φορείς που έχουν λάβει εντολή από τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν σε ειδικές τομεακές κρίσεις».
Είναι άραγε αυτό μία μορφή Παγκόσμιας Κυβέρνησης; Ξεκινά σε λίγο αυτή η εποχή;
Όπως είχε γράψει το ΕΛ τον Απρίλη, ο βραβευμένος δημοσιογράφος Alex Newman, κάνει λόγο για απόλυτο έλεγχο της ζωής που «έρχεται νωρίτερα από όσο φαντάζεστε».
«Το μεγαλύτερο θέμα, στο οποίο οι άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη συγκεντρώνονται τον Σεπτέμβριο για την «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος», τονίζει.
Όπως είχε αναφέρει ο Newman:
«Μας λένε ότι πρόκειται να επιφέρουν ριζικές δραστικές μεταρρυθμίσεις στη δομή του ΟΗΕ. . . και τη δύναμη του ΟΗΕ. Σκεφτείτε το ως τη μεγαλύτερη αρπαγή δύναμης που έγινε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο ΟΗΕ θα έχει όλη την εξουσία! Λένε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια κλιματική κρίση, μια οικονομική κρίση, μια περιβαλλοντική κρίση, κρίση πανδημίας, κρίση μαύρου κύκνου ή ίσως κάτι από το διάστημα.
Οπότε, βασικά, τα πάντα θα μπορούσαν να συνιστούν κρίση και όταν ο Γενικός Γραμματέας κηρύξει κρίση, όλη η εξουσία θα πάει στον ΟΗΕ. Αυτό είναι σαν μια λευκή επιταγή για τον πλούτο και την ελευθερία κάθε ανθρώπου στον πλανήτη, και αυτό έρχεται σύντομα. Αυτό έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ και είναι μια αρπαγή εξουσίας ιστορικών διαστάσεων. Ξέρουν ότι ο χρόνος τους είναι λίγος. Αυτή είναι πραγματικά μια σύνοδος κορυφής για ένα τυραννικό μέλλον. . . . Θέλουν τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής σας».
Τι είναι η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε.
Η Σύνοδος Κορυφής είναι μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, που φέρνει κοντά τους παγκόσμιους ηγέτες για να σφυρηλατήσουν μια νέα διεθνή συναίνεση σχετικά με το πώς θα προσφέρουμε ένα καλύτερο παρόν και θα προστατεύσουμε το μέλλον.
Αυτή η ευκαιρία που δίνεται μια φορά σε κάθε γενιά χρησιμεύει ως μια στιγμή για να διορθωθεί η διαβρωμένη εμπιστοσύνη και να αποδειχθεί ότι η διεθνής συνεργασία μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις τρέχουσες προκλήσεις καθώς και εκείνες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια ή μπορεί να βρίσκονται ακόμη στον ορίζοντα.
Έχουμε ήδη το «τι» με τη μορφή πολλών υφιστάμενων συμφωνιών και δεσμεύσεων, ξεκινώντας από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και συμπεριλαμβανομένης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , της Ατζέντας του 2030 , της Συμφωνίας του Παρισιού , της Ατζέντας Δράσης της Αντίς Αμπέμπα και πολλών άλλων.
Η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος θα εξετάσει το «πώς» – πώς συνεργαζόμαστε καλύτερα για να επιτύχουμε τις παραπάνω φιλοδοξίες και στόχους; Πώς ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες του παρόντος, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε για τις προκλήσεις του μέλλοντος;