Την Τρίτη 03/10 μέσω δημοσίευσής του στο Facebook, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε πως ο Κ. Καραμανλής ήταν εδώ και 3 χρόνια γνώστης της ακαταλληλότητας λόγω των σοβαρών προβλημάτων στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα του ΟΑΚΑ, τα οποία «χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης». Στη συνέχεια προχώρησε στη σύγκριση της στάσης του Καραμανλή στην περίπτωσης του ΟΑΚΑ με το δυστύχημα των Τεμπών, αναφέροντας πως πρόκειται για έναν «Τρομακτικό συνδυασμό: Ένας υπουργός Καραμανλής που έκρυβε τις μελέτες και ένας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που έχει χάσει το manual της χώρας».

Απαντώντας στις κατηγορίες του Σ. Κασσελάκη, ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως «Τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι. Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα» χαρακτηρίζοντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «άξιο συνεχιστή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα». «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη από το 2004 που προβαίνει σε έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ» είπε.

«Δεν ντρέπεσαι να μας λες ότι και καλά συγκλονίστηκες;» – Αντιδρά αδελφός θύματος
Η ανάρτηση και στάση του Κώστα Καραμανλή σχετικά με την αναφορά στα Τέμπη προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Βαγγέλη Βλάχου που έχασε τον αδερφό του στα Τέμπη. «Βλέπετε πως μιλάει ο Καραμανλής καλυμμένος από την ψήφο των Σερραίων και το 41%; Όταν αποφάσιζες να μην τηρούνται ευρωπαϊκές οδηγίες για τα τρένα και έλεγες στην ΕΕ ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια, εκεί πάλι έκανες αυτό που επιτάσσει η συνείδηση σου; Όταν κουνούσες το δάχτυλο στη Βουλή και “διασφάλιζες την ασφάλεια”, εκεί πάλι έκανες αυτό που επιτάσσει η συνείδηση σου;» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δημοσίευσή του στο Τwitter (X). «Δεν ντρέπεσαι να μας λες ότι και καλά συγκλονίστηκες; Εσύ συγκλονίστηκες; Αν είχες συνείδηση δεν θα ήσουν στη Βουλή αυτή τη στιγμή, και αν θα μιλούσες δημόσια θα ήταν μόνο για να ζητήσεις συγνώμη.»