Βρέθηκαν κάποιες τρύπες που δεν είχαν ανοιχτεί με ακρίβεια ενώ τα αεροπλάνα ήταν στη διαδικασία παραγωγής

Εντοπίστηκαν κατασκευαστικά λάθη σε 50 αεροσκάφη Boeing 737 Max, ενώ είχαν εισέλθει στο στάδιο της παραγωγής και αυτό εν μέρει εξηγεί τις συνεχείς πτώσεις και τους εκατοντάδες θανάτους επιβατών σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, ένας υπάλληλος της Spirit AeroSystems, η οποία δημιουργεί την άτρακτο των αεροπλάνων για αεροσκάφη Boeing, ειδοποίησε τον διευθυντή του για κάποιες τρύπες που δεν είχαν ανοιχτεί με ακρίβεια ενώ τα αεροπλάνα 737 Max ήταν στη διαδικασία παραγωγής.
Σύμφωνα με το Business Insider, τα αεροσκάφη δεν είχαν ακόμη παραδοθεί και η ανακάλυψη του κατασκευαστικού προβλήματος ίσως προκαλέσει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της παραγωγής τους:

«Αυτός είναι ο μόνος δρόμος δεδομένης της δέσμευσής μας να παραδίδουμε τέλεια αεροπλάνα κάθε φορά» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Σταν Στιλ σε υπόμνημα προς το προσωπικό την Κυριακή.

Τα 737 Max της Boeing έχουν τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο τους τελευταίους μήνες μετά από ένα περιστατικό στις 5 Ιανουαρίου, όπου ένα τμήμα της ατράκτου αεροσκάφους σε πτήση της Alaska Airlines έφυγε, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η αεροπορική εταιρεία καθήλωσε τον στόλο των 65 αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 προκειμένου αυτά να ελεγχθούν. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι βρέθηκαν «πολλές χαλαρές βίδες» στον στόλο της αεροπορικής εταιρείας.