Με απρόσκοπτη «παρέλαση» μαρτύρων συνεχίζεται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τους «εγκεφάλους» του. Συνεργάτες του Λαβράνου, του Φέλιξ Μπίτσιου και ωτακουστές του Predator παίρνουν μαθήματα από δικηγόρους με έξοδα της «παρέας» για το τι θα πουν πριν βρεθούν ενώπιον του. Εντάλματα βίαιης προσαγωγής για όσους αρνηθούν με «δικαιολογίες» να παραστούν.

Του ειδικού συνεργάτη

Μπορεί τα ΜΜΕ να μην ασχολούνται με την υπόθεση αλλά αυτή που πρέπει δεν την έχουν αφήσει.Μόλις επέστρεψε η κανονικότητα, ύστερα από τις διακοπές των εορτών, στον Άρειο Πάγο, όπως μαθαίνω, από τον 4ο όροφο του κτηρίου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας εκεί που στεγάζεται το γραφείο του αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, που έχει αναλάβει την έρευνα για τις υποκλοπές, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η εμφάνιση μαρτύρων όπου εξετάζονται, αθόρυβα και μεθοδικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα έχουν περάσει από το κατώφλι του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού 20 άτομα, από μια λίστα που συμπεριλαμβάνει και την «παρέα» που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση αυτή, αλλά μέχρι σήμερα προφανώς για λόγους τακτικής από τον έχων την εισαγγελική έρευνα θα καταθέσουν όταν θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά κυρίως για τις πραγματικές σκοπιμότητες της λειτουργίας του μηχανισμού υποκλοπών και εκβιάσεων που έλαβαν χώρα. Το ίδιο πουλάκι που μου μετέφερε τα παραπάνω μου είπε ότι ουδείς θα εξαιρεθεί από το αντίκρισμα των ματιών του αντιεισαγγελέα Ζήση.

Ουδείς! Μαθαίνω μάλιστα πως αποτελεί πλέον κανόνα η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής για όποιον αρνηθεί να προσέλθει ως μάρτυρας. Όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση αυτή, από όλους τους μηνυτές, έχουν συγκεντρωθεί σε μια, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Το edolio5 από την πρώτη στιγμή που η έρευνα ανατέθηκε σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο, έστω και με καθυστέρηση, παρακολουθεί την εξέλιξη που μάλλον, έως σίγουρα, θα είναι «εφιάλτης» για όσους πρέπει. Προφανώς χάθηκε χρόνος , όσο οι δικογραφίες ήταν διασκορπισμένες στην εισαγγελέα πρωτοδικών που δεν θα έπρεπε καν να διερευνάται η υπόθεση από εκεί, αλλά εξαρχής να είχε ανατεθεί όπως έγινε έστω και με καθυστέρηση.

H Krikel που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών – καθώς επικούρησε την Intellexa στη λειτουργία και εξαγωγή του Predator– βρίσκεται και στο επίκεντρο της έρευνας του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θα πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα καταθέσεις από στενούς συνεργάτες του Λαβράνου που δεν πέρασαν από την «βάσανο της Εξεταστικής Επιτροπής» της Βουλής.

Πρόκειται για τους Νίκο Λιόλιο και Σωτήρη Ντάλλα, που από το 2013 βρίσκονται δίπλα στον Λαβράνο και γνωρίζουν πλήρως όλες του τις έκνομες δραστηριότητες του επιχειρηματία, αλλά και τις σχέσεις του με αστυνομικούς που είχαν μεταταχθεί στην ΕΥΠ και εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μετά τους Λιόλιο και Ντάλλα, από το γραφείο του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να περάσει η στενή συνεργάτιδα του Φέλιξ Μπίτζιου, η οποία υπέγραφε και τα αιτήματα εξαγωγής του Predator εκ μέρους των Krikel και Intellexa.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα ακολουθήσουν και επαναληπτικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν ήδη συνεισφέρει τον «όβολο» τους αφού έχουν προκύψει αντιφάσεις στα όσα έχουν πει. Θυμηθείτε ότι ο κατάλογος των κατηγορουμένων που θα προκύψει για την υπόθεση αυτή θα είναι ντυμένος με βαριά κακουργήματα και θα περιέχει ονόματα – φωτιά. Μην αποκλείετε το γεγονός κάποιοι εξ αυτών να θέσουν εαυτό ως μάρτυρα προστασίας για να γλιτώσουν τα χειρότερα. Πάντως όπως μαθαίνω 2 δικηγόροι έχουν αναλάβει ιδιαίτερα μαθήματα σε αυτούς που προέρχονται από την «κακή παρέα» για το τι θα πουν στον έμπειρο εισαγγελικό λειτουργό.

Να θυμίσουμε ότι ο Αχιλλέας Ζήσης έχει διατελέσει επικεφαλής στην θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, με 2 θητείες, γεγονός που του προσδίδει ιδιαίτερη εμπειρία σε ζητήματα που άπτονται ιδιαίτερο τρόπο στην προσέγγιση τους.

edolio5.blogspot.com