Τα σχολεία μας δεν συντηρούνται επαρκώς, γι’ αυτό και σχεδόν καθημερινά υπάρχουν φαινόμενα με σοβάδες να πέφτουν, όπως έγινε σήμερα το μεσημέρι σε σχολείο στο Αιγάλεω.

Το περιστατικό συνέβη μόλις πέντε λεπτά αφού έφυγαν οι μαθητές από την ΣΤ’ Τάξη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, στον 2ο όροφο του κτιρίου, με κομμάτι οροφής να πέφτει πάνω σε θρανίο και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Με το δίκιο τους είναι εξαγριωμένοι οι γονείς, ενώ η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω αναφέρει σε ανάρτησή της:

«Μόλις χτες (13/11) στην συνάντηση που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. της ΈΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ με τους διευθυντές των σχολείων μας, έγινε εκτενής αναφορά στα κτηριακά προβλήματα, στην μη συντήρηση και άμεση αποκατάσταση των φθορών των σχολικών κτηρίων και υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση για την πτώση σοβάδων και μέρους του ταβανιού σε σχολική αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, από την Διευθύντρια κα Ελένη Λόζου, που σημειωτέο είναι από τα νεόκτιστα του Δήμου μας.

Σήμερα οι γονείς λέμε ΕΥΤΥΧΩΣ που μόλις είχαν βγει οι μικροί μαθητές από την αίθουσα και δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί ή εκπαιδευτικός.

Επί σειρά ετών όμως οι γονείς βροντοφωνάζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, πως ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα σχολικά κτήρια που στεγάζουν για ώρες της κάθε μέρας τα παιδιά μας,

ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ
ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΦΘΟΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ

Ως πότε η «τύχη» θα είναι με το μέρος μας ώστε να μην πέφτουν οι τοίχοι και τα ταβάνια στα κεφάλια των παιδιών μας; Ως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν στις εκκλήσεις μας, μη αναλαμβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους;

Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης.

Τα εποπτεύοντα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οφείλουν να διερευνήσουν τα περιστατικά αμέσως, όπως επίσης και η Δικαιοσύνη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!!!».