Το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη

Αντιμέτωπο με ακραία φτώχεια είναι ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η έρευνα ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ κατέγραψε την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο ζωής των Ελληνικών νοικοκυριών που καταρρέουν, ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια της Θεομηνίας, λόγω ανεργίας και χαμηλής αμοιβής εργασίας.

Τα στοιχεία φωτογραφίζουν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά αλλά κυρίως στα νοικοκυριά που πλέον έχουν αποκοπεί ακόμη και από βασικά διατροφικά αγαθά, όπως το ψάρι, το γάλα, τα λαχανικά και το κρέας.

Σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών, ενώ το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη είτε για γιατρό είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι εισαγωγές φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας που ανθεί, με προϊόντα από τρίτες χώρες που είναι πολύ φθηνότερα από τα Ελληνικής παραγωγής, αλλά προφανώς και χαμηλότερης ποιότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η οικονομία μας είναι πάντα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και το ψυγείο μας είναι σχεδόν πάντα άδειο.