«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία!

Σήμερα η ψυχική διατα-ραχή μας οφείλεται στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δ.Ι.Σ. της 25ης τρέχ. μηνός, η οποία αναφέρεται σε πολλά άλλα ζητήματα, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΑ ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ … ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!!!!
Για αργότερα, όταν δηλ. η Κυβέρνησις κ. Μητσοτάκη θα έχει λάβει τις Αποφάσεις της, οπότε οι ευσεβείς – πιστοί χριστιανοί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ, λοιπόν, την Ιεράν Σύνοδον, ότι με ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην προσπάθειά της να μας ΕΜΒΟΛΙΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ στις νέες ταυτότητες!
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ (Δ.Ι.Σ.)
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !


Η Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.), λοιπόν, συνεδρίασε επί διήμερον (στις 24 & 25.08.2023), ακολούθως δέ εξέδωκεν ένα μακροσκελέστατον Ανακοινωθέν, όπου αναφέρεται σε πολλά ζητήματα της Εκκλη-σιαστικής Διοικήσεως, πλήν όμως στο καυτό σύγχρονο πρόβλημα των νέων ταυτοτήτων «ποιεί τήν νήσσαν», όπως λέγει η λαϊκή μοῦσα! Ενώ το ζήτημα είναι καυτό καί καθ’ όν χρόνον στις ημέρες μας τά πλήθη των πιστών ανθρώπων τρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα διά να εκδώσουν το ισχύον Δελτίον Ταυτότητος, ώστε να αποφύγουν το «τσιπάρισμα» των νέων ταυτοτήτων η Ιερά Σύνοδος «συνιστά τόσο στον Ιερό Κλήρο, όσο και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου», την οποίαν υπόσχεται, ότι θα εκδώσει τον προσεχή … μῆνα! Ιδού, λοιπόν, απόσπασμα από τήν σχετικήν Ανακοίνωσιν:

Αποφάσεις ΔΙΣ για ταυτότητες,
παραιτήσεις και πυρκαγιές
«Συνήλθε επί διήμερο, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.……………… ……………………
Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ.:
– Αποφάσισε τη μεταφορά του εορτασμού των εν τη Μικρασιατική Καταστροφή Νεομαρτύρων από την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κατά την Κυριακή μετά την Ύψωσιν.
………………………………………………………………..….
-Επί του θέματος της εκδόσεως των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξετάσασα την από 26.7.2023 αναφορά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, συνιστά τόσο στον Ιερό Κλήρο, όσο και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, την αποφυγή δημόσιων τοποθετήσεων ή και παρακινήσεων σε διχαστικές ενέργειες ή διαμαρτυρίες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υπεύθυνης θέσης εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
-Περατωθείσης της σημερινής τελευταίας Συνεδρίας της 166ης Συνοδικής Περιόδου, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε τα Συνοδικά Μέλη για την άριστη συνεργασία και τον τρόπο, με τον οποίο από κοινού αντιμετώπισαν τα ανακύψαντα θέματα».

Παρακαλώ, προσέξατε: Η Ἐκκλησιαστική Ηγεσία προτείνει να αποφεύγωνται οι διαμαρτυρίες κατά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων!!!!. Δηλ. ΕΜΜΕΣΩΣ, ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ, μας συμβουλεύει να υποκύψουμε στα τεχνάσματα των Σκοτεινών Δυνάμεων, δηλ. στο Κράτος του Διαβόλου!
Λησμονούν, καθώς φαίνεται, τα εξής φοβερά λόγια, τα οποία ψάλλουμε κατά την Ημέρα των Χριστουγέν-νων:
«Οι μισούντες Σιών αισχύνθητε από του Κυρίου.
Ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθε απεξηραμένοι»!!!
Δηλ.
«’Οσοι έχετε μίσος για την Σιών, θα ντροπιασθείτε από τον Κύριον, διότι ως χορτάρι από την φωτιά θα αποξεραθείτε»!