«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Πειραιώς, την ώρα που ακόμα οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν τις έρευνες.

«Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται» αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να ενημερώσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στη περιοχή, όπως έχει κάνει γνωστό πως θα πράξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 επιβάτες και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι έρευνες του λιμενικου συνεχίζονται και εκφράζονται φόβοι για εντοπισμό ακόμη περισσότερων θυμάτων. Οι αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 59 νεκρούς από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό της Ιταλίας και ανετράπη σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 2.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

karditsastakra