συνήθη δλδ ταξίδια για έναν πρωθυπουργο χωρίς φυσικά οι λιβανιστες του να μας λένε πως όπου υπάρχει… κρίση έχουμε γίνει χαριν των Δυτικών, μέρος της..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για τις επόμενες 15 ημέρες, στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται τρία σημαντικά ταξίδια στο εξωτερικό. Το Κάιρο, όπου θα βρεθεί μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Βέλγο πρωθυπουργό, με επίκεντρο των συζητήσεων το μεταναστευτικό και το πακέτο βοήθειας, ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ετοιμάζει η Ευρώπη για την οικονομική στήριξη της Αιγύπτου, οι Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου θα έχει την ευκαιρία να παραστεί μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση της ελληνικής κοινότητας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η ατζέντα των διεθνών επαφών είναι κενή για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζωρτζ Τσούνη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 4 Απριλίου και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, με την ευκαιρία και της καθιερωμένης δεξίωσης για την ομογένεια.

Παρότι το γεγονός ότι επίκειται ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γνωστό, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την ακριβή ημερομηνία, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε συζητήσεις, δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια διμερής συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα, καθώς 5-7 Απριλίου έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.