Φρίκη, ανατριχίλα και αποτροπιασμός είναι οι τρεις λέξεις που αποτυπώνουν το δολοφονικό αμόκ του 45χρονου ασθενούς που κατακρεούργησε την 63χρονη τρόφιμο μέσα στην Ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας που νοσηλεύονταν και οι δύο.

Η πρώτη εικόνα από την αυτοψία του χώρου που φέρνει στο φως το newsit.gr παγώνει το αίμα. Ο δράστης, με όπλο ένα στυλό και ξύλινα μαχαιροπήρουνα, έβγαλε τα μάτια της άτυχης γυναίκας και την χτύπησε με λύσσα, καρφώνοντάς την σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο τρόφιμος, που πλέον κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και επιμένει ότι δεν θυμάται τίποτα από χθες το βράδυ (Πέμπτη 31.08.2023), επιτέθηκε στην άτυχη 63χρονη την στιγμή που εκείνη ήταν στο κρεβάτι της.

Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν λέει «ο δράστης, 45 ετών πάσχει από μία σοβαρή χρόνια ψυχιατρική νόσο. Από διωκτικό παραλήρημα. Δηλαδή αναγνώριζε ως επικίνδυνο έναν άνθρωπο χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος».

Και απαριθμεί τα πολλαπλά τραύματα που προκάλεσε στην 63χρονη που αντιμετώπιζε και εκείνη σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. «Υπήρχε εικόνα τραυματικής εξόρυξης των οφθαλμών. Για να της βγάλει τα μάτια, χρησιμοποίησε κάποια αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο, ή με το πλαστικό στυλό ή με τα ξύλινα μαχαιροπήρουνα. Στην αριστερή καρωτιδική και σφαγιτιδική χώρα είχε πολλαπλές διατρήσεις, είχαν βλαφθεί τα αγγεία του λαιμού αριστερά. Και από εκεί προήλθε ο θάνατος με αιμορραγία».

Όπως μας εξηγεί «μπορεί να υπήρξε απόπειρα συμπίεσης του λαιμού αλλά θα διαλευκανθεί στη νεκροψία. Το θύμα είχε πολλαπλά τραύματα. Σε μία ανατομική περιοχή είναι 8, σε παράπλευρη είναι 2, προς την μέση είναι άλλα 3 και υπάρχουν κι αλλού. Η διάμετρος στα περισσότερα τραυμάτων ταιριάζει απόλυτα με το στυλό. Η επίθεση έγινε όταν η γυναίκα ήταν στο κρεβάτι της. Είναι ένα συμβάν που διήρκησε πολλά λεπτά, δεν ήταν ακαριαίο. Αντέδρασε η 63χρονη, υπάρχει κάκωση (νυχιές) στον ασθενή και δράστη. Ήταν μαρτυρικός θάνατος, αιμορραγούσε, έχασε πάνω από 2 λίτρα αίμα».

Μάλιστα αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να αποσαφηνιστούν και κάποιες ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες. «Ένα τμήμα του πλαστικού στυλό έσπασε, λείπει η άκρη του και δεν έχει εντοπιστεί. Στη νεκροψία θα φανεί μήπως είναι μέσα σε κάποιο από τα τραύματα» λέει ο κ. Αϊβατίδης και προσθέτει ότι «ο δράστης είναι χειροδύναμος και η δύναμη ενός ανθρώπου, που έχει τη νόσο αυτή και βρίσκεται σε τέτοια κρίση, πολλαπλασιάζεται».