Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στην Χίο, Τρίτη 30 Μαΐου 2023. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Έχουν αποφασίσει να δώσουν “άνετη” αυτοδυναμία στον Μητσοτάκη…
Δεν επιδέχονται άλλη λογική εξήγηση όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί το ζήτημα των φόρων, με τις απίστευτες δηλώσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης, να μονοπωλεί την επικαιρότητα, ωστόσο η συζήτηση πήγε και στο μεταναστευτικό.

Μιλώντας χθες το βράδυ στη Χίο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθιξε μεταξύ άλλων και το θέμα με τις ροές αλλοδαπών από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στον γεωργικό τομέα τόνισε κατά λέξη:

«Να πούμε και την άλλη αλήθεια. Έχει ανάγκη η χώρα μετανάστες!! Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία. Τα δέντρα σαπίζουν και οι καρποί. Δεν υπάρχουν εργάτες γης. Δεν έχουμε χρέος να υπάρχουν προγράμματα να έρχονται άνθρωποι εδώ να εργάζονται;;.

Εμείς οι σοσιαλιστές λέμε όποιος μπαίνει στην Ελλάδα να μην κάνει αίτηση ασύλου στην πρώτη χώρα εισδοχής, αλλά στο σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε με μόνιμα προγράμματα μετεγκατάστασης να γίνεται κατανομή βάσει πληθυσμού, ανεργίας και οικονομικής κατάστασης της κάθε χώρας».

Κιόλα αυτά τα λέει σε κατοίκους που έχουν ταλαιπωρηθεί απίστευτα όλα τα προηγούμενα χρόνια από το μεταναστευτικό.

Θέλει άραγε το ΠΑΣΟΚ περισσότερες και μαζικότερες συμφωνίες σαν εκείνη που είχε κλείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κυβέρνηση του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές;;

και για να μην ξεχνάμε δείτε και αυτό….«Ναι, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ με ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ – Χρειαζόμαστε 144.000 για τα χωράφια» – ΗΧΗΤΙΚΗ επιβεβαίωση Μηταράκη

Έχει πάρει αμπάριζα όλες τις χώρες «επενδυτών» η κυβέρνηση – Ανοίγει η μία κερκόπορτα μετά την άλλη…
Μετά το Πακιστάν, όπου συμφωνήθηκε Πακιστανοί να έρχονται νόμιμα και να μένουν στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ως εποχικοί εργάτες, στο Μπαγκλαντές, μετέβη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Abdul Momen και τον Υπουργό Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό, κ. Imran Ahmad.

Βασικός στόχος της επίσκεψης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας με χώρες προέλευσης αλλοδαπών, όπως είναι το Μπανγκλαντές, η οποία εστιάζει, αφενός, στην παροχή δυνατοτήτων νόμιμης μετανάστευσης και ειδικότερα σε τομείς εποχικής εργασίας! ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΟΜΙΜΑ!!!

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την αποστολή στη χώρα μας 4.000 εργαζομένων από το Μπαγκλαντές ετησίως, κυρίως για απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

el.gr