Ένα ανεξήγητο φαινόμενο παρατηρείται στην έξοδο ενός τούνελ στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οδηγώντας στην καταστροφή τα αυτοκίνητα που το χρησιμοποιούν.

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη έχει μετατραπεί για τους οδηγούς ένα τούνελ στο κέντρο του Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς για ανεξήγητο -μέχρι σήμερα- λόγο αποτελεί την αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων.

Το φαινόμενο ήρθε στο φως της δημοσιότητας χάρη στις καταγραφές μιας κάμερας από το συγκεκριμένο σημείο, ο οποίες αθροιστικά αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.

Όλα ανεξαιρέτως τα ατυχήματα σημειώνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τους οδηγούς να χάνουν τον έλεγχο των αυτοκινήτων τους στην έξοδο του τούνελ και να προσκρούουν στο αριστερό τοιχίο.

Τα ατυχήματα σημειώνονται ημέρα και νύχτα, χωρίς να είναι προφανής ο λόγος που τα προκαλεί. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα με την οποία εξέρχονται τα οχήματα από το τούνελ ή ενδεχομένως η χάραξη του δρόμου, ωστόσο, εξετάζοντας το video και αλλά και τις εικόνες από το σημείο δεν προκύπτει αυτό.

Μάλιστα αρκετά μέτρα πριν την έξοδο του… μοιραίου τούνελ, το όριο ταχύτητα μειώνεται στα 48 χλμ./ώρα πριν πέσει στα 32 χλμ./ώρα, καθώς ακολουθεί διασταύρωση με φωτεινούς σηματοδότες.

Ίσως εκεί κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα του τι μπορεί να προκαλεί όλα αυτά τα ανεξήγητα ατυχήματα, καθώς η απότομη πτώση στην ταχύτητα κίνησης των οχημάτων μπορεί να συντελέσει στην απώλεια της ευστάθειάς του.

Ως γνωστόν, άλλωστε, οι οδηγοί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού δεν φημίζονται για τις δεξιότητές τους και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι και στη χώρα μας παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα με το πιο πρόσφατο εκείνο σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, όπου η υπερβολική ταχύτητα και η κατάσταση το οδοστρώματος δημιουργούν έναν καταστροφικό συνδυασμό για τους οδηγούς που βάλθηκαν να αψηφήσουν τους νόμους της Φυσικής.

caranddriver/