Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός επισήμανε τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι «προχωράμε στην αναπτυξιακή μας στρατηγική για όλη τη χώρα» στοχεύοντας στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

«Μαζί θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση όλων των έργων της Περιφέρειας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε πως τις επόμενες εβδομάδες θα ενεργοποιηθεί μια δημόσια πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη για να ενημερώνεται για τον σχεδιασμό και την πορεία εξέλιξης των έργων σε κάθε περιφέρεια με αναλυτικά στοιχεία για τα χρονοδιαγράμματα, τη χρηματοδότηση, τους φορείς κ.ο.κ.  Πρόκειται για έναν Μηχανισμό Παρακολούθησης Έργων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι διαθέσιμα κονδύλια πάνω από 80 δισ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και εμφανίστηκε ανοιχτός να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ποσό των διαθέσιμων πόρων, τονίζοντας πως δεν πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ. «Στόχος μας είναι μια συνεκτική περιφερειακή πολιτική, με ορθολογική χρηματοδότηση», συμπλήρωσε. 

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας», υπογράμμισε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «προχωράμε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη χώρα» και σημείωσε ότι με σκοπό να κρατηθεί το επίπεδο ουσιαστικής συνεργασίας «έχω ζητήσει να βρισκόμαστε δύο φορές το χρόνο και κάθε 6μηνο να αξιολογούμε τη δουλειά που έχει γίνει», επισημαίνοντας πως «αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα και πρώτα και πάνω από όλα προέχει η καλή συνεργασία».