Δεν περνάει προς το παρών λόγω πλημμύρων… θα περάσει αργότερα
Γιατί ο πρωθυπουργός βάζει «φρένο» στη νομοθέτησή του
Από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει, μεταξύ των άλλων, ότι δεν σκοπεύει τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση να προχωρήσει στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr. Ο λόγος που κάνει πίσω συνδέεται με τη δυναμική που έχουν αναπτύξει τα σχήματα δεξιά της Ν.Δ. Μπροστά σε αυτήν την προοπτική, ο πρωθυπουργός αφήνει τον Άλεξ Πατέλη να συνεχίζει το σχετικό lobbying, με τον ίδιο να έχει αποφασίσει ματαίωση του νομοσχεδίου, όπως αναφέρουν τα .parapolitika.gr

Tι αναφέρει η στήλη Big Mouth

  • Από το βήμα της ΔΕΘ (που θα ανεβεί με μία βδομάδα καθυστέρηση), ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει (μεταξύ των άλλων) ότι δεν σκοπεύει (τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση) να προχωρήσει στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ο λόγος που κάνει πίσω συνδέεται με τη δυναμική που έχουν αναπτύξει τα σχήματα δεξιά της Ν.Δ. Επίσης, ο πρωθυπουργός δεν παραβλέπει ότι όταν η Μέρκελ αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στη γερμανική Βουλή αντίστοιχο νομοσχέδιο, το υπερψήφισε μόλις το 20% των συντηρητικών βουλευτών. Αν λοιπόν δεν επιβληθεί κομματική πειθαρχία, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην ελληνική Βουλή. Μπροστά σε αυτήν την προοπτική, ο πρόεδρος Κυριάκος αφήνει τον Πατέλη να συνεχίζει το σχετικό lobbying, με τον ίδιο να έχει αποφασίσει ματαίωση του νομοσχεδίου.

! Ο Πατέλης, εκτός από τον Άδωνι, έχει συζητήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις το θέμα και με τους Βορίδη-Πλεύρη, οι οποίοι δεν είναι καθόλου «ζεστοί» στο να υπερψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει, μεταξύ των άλλων, τον γάμο των ομοφύλων.

Μειοψηφία στη Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι προτίθενται να ψηφίσουν «ναι», ειδικά για την τεκνοθεσία. Πιθανόν να μην περάσει, ακόμα και αν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το υπερψηφίσουν!

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, το οποίο δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και την τεκνοθεσία, και το οποίο αποτελεί προσωπική δέσμευση προεκλογικά και μετεκλογικά και το οποίο χαιρετίστηκε ως «μεγάλο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο»!

Αιτία αποτελούν οι πολύ μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σε βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί και «ανταρσία» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έναντι του Μαξίμου.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», αρνούνται να ψηφίσουν ακόμα και υπουργοί, ενώ οι «γαλάζιοι» βουλευτές προτίθενται να το ψηφίσουν δεν αποτελούν παρά μειοψηφία και μάλιστα μικρή!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

– Ο προγραμματισμός ήταν για τους βουλευτές όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή να μην υπάρξει κομματική πειθαρχία, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει για τους υπουργούς!

Μετά από αυτή την εξέλιξη τρεις υπουργοί, οι δυο προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ, διαμηνύουν ότι δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και αν το τίμημα της στάσης τους είναι να παραιτηθούν από μέλη της κυβέρνησης θα το πράξουν!

-Στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα -και στη χαρτογράφηση που έχει γίνει για λογαριασμό του Μαξίμου – στο θέμα του γάμου των ομοφύλων οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν και οι βουλευτές που ΔΕΝ θα το υπερψηφίσουν, στη σχετική χαρτογράφηση που έγινε, είναι μισοί- μισοί! Ίσως όσοι είναι υπέρ, με τις πιέσεις που θα ασκηθούν θα είναι δέκα περισσότεροι.

-Αντιθέτως, οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν υπέρ της τεκνοθεσίας δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τους 40!

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης θα είναι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να κινδυνεύει με καταψήφιση, ακόμα και αν το υπερψηφίσουν, όπως αναμένεται, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (!), με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της κυβέρνησης και, κυρίως, προσωπικά του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως το να συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο μόνο ο γάμος των ομοφύλων των ομοφύλων χωρίς την υιοθεσία θα είναι δώρο άδωρο, καθώς υπάρχει ήδη το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί ουκ ολίγες εισηγήσεις προκειμένου να μην φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να μη δημιουργηθεί μείζονα κρίση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Νέα Δημοκρατία και παρότι αρχικά υπήρξε ανένδοτος, τώρα ζυγίζει τις καταστάσεις. Οριστική απόφαση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση δεν έχει ληφθεί, με τη «ζύμωση» στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να εντείνεται!