Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος λίγη ώρα μετά το υπόμνημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο και με το οποίο ζητούσε τον αποκλεισμό του συνδυασμού «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προχώρησε και ο ίδιος σε παρόμοια κίνηση, ζητώντας να αποκλειστεί τόσο η «γαλάζια» παράταξη, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Η ανάρτηση του Η. Κασιδιάρη:

«Μόλις κατετέθη αναλυτικό υπόμνημα 40 σελίδων στον Άρειο Πάγο, όπου περιγράφω εκτενώς την πληθώρα των εγκληματικών πράξεων και των σκανδάλων που πηγάζουν από τα πολιτικά μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Siemens, μίζες στα εξοπλιστικά, παράνομος τραπεζικός δανεισμός, λίστα Λαγκάρντ, υποκλοπές, παιδεραστία, QatarGate, παραδικαστικό, χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, νόθευση των ελεύθερων εκλογών, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη κοκ).

Με βάση αυτά τα βαρυσήμαντα στοιχεία και το άρθρο 29 του Συντάγματος ζητώ να αποβληθούν από την εκλογική διαδικασία τα μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διότι συνιστούν απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος».

Μόλις κατετέθη αναλυτικό υπόμνημα 40 σελίδων στον Άρειο Πάγο, όπου περιγράφω εκτενώς την πληθώρα των εγκληματικών πράξεων και των σκανδάλων που πηγάζουν από τα πολιτικά μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Siemens, μίζες στα εξοπλιστικά, παράνομος τραπεζικός δανεισμός, λίστα Λαγκάρντ, υποκλοπές, παιδεραστία, QatarGate, παραδικαστικό, χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων, νόθευση των ελεύθερων εκλογών, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη κοκ)
Με βάση αυτά τα βαρυσήμαντα στοιχεία και το άρθρο 29 του Συντάγματος ζητώ να αποβληθούν από την εκλογική διαδικασία τα μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,διότι συνιστούν απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος.