Η Δύση αξιοποιεί με τον πιο χυδαίο ρωσοφοβικό τρόπο τον θάνατο του Navalny ενώ σιωπά προκλητικά για τις περιπτώσεις του Julian Assange και του Αμερικανού δημοσιογράφου Gonzalo Lira 

Με τον πλέον χυδαίο τρόπο η Δύση επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τον θάνατο του πολιτικού τυχοδιώκτη με καταδίκες για διαφθορά σε βάρος του, του Alexei Navalny.
Αρχηγοί κρατών από όλη τη Δύση – από τους πρώτους ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – έσπευσαν να καταδικάσουν τη Ρωσία και τον Putin για τον θάνατο ενός πολιτικού με ελάχιστη απήχηση στη ρωσική κοινωνία.
Οργανώνονται διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ενώ μονότονα στα ΜΜΕ της συλλογικής Δύσης γράφονται ύμνοι για τον Navalny καταδικάζοντας παράλληλα τη Ρωσία, χωρίς ακόμη να έχει βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον λεγόμενο ακτιβιστή.

Πολιτικός του 2% στη Ρωσία

Ο δημοσιογράφος και γεωπολιτικός σχολιαστής Aaron Maté εξηγεί ότι παρά τον παγκόσμιο ντόρο ο Navalny ήταν σε μεγάλο βαθμό άγνωστος στην πολιτική και την κοινωνία της Ρωσίας.
«Ο Navalny ήταν ένα περιθωριακό πρόσωπο της αντιπολίτευσης που συγκέντρωσε μετά βίας το 2%. Ο Putin δεν τον φοβόταν.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εξυπηρετούσε τον Ρώσο πρόεδρο να βλέπει η Δύση τον Navalny ως την κύρια αντιπολίτευσή του.

Με θητεία στο ΝΑΤΟ

Ο Navalny πέρα από τις δικαστικές περιπέτειες και τις καταδίκες, που είχε για απάτες, είχε συνεργαστεί με την υπηρεσία πληροφοριών του ΝΑΤΟ Bellingcat και είχε περάσει από το πρόγραμμα «Yale World Fellow», ένα «εκπαιδευτικό» project αλλαγής καθεστώτος υπό την  αιγίδα της CIA.
Κανένα μέσο ενημέρωσης της Δύσης δεν αναφέρει ότι ο Navalny ήταν ένας αμετανόητος ρατσιστής που συνέκρινε τους μετανάστες με κατσαρίδες και σάπια δόντια», υποστηρίζει ο Maté.
Στις ΗΠΑ τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τον θάνατό του ως μία συγκλονιστική τραγωδία ενώ την ίδια ώρα σιωπούν εάν δεν υποστηρίζουν κιόλας τη συνεχιζόμενη δίωξη σε βάρος του Julian Assange.
NAVALNY_2.jpg

Ο θάνατος του Αμερικανού δημοσιογράφου στις ουκρανικές φυλακές πέρασε απαρατηρήτος στις ΗΠΑ

Επίσης σιωπούν πλήρως για την κακομεταχείριση και τον θάνατο του Αμερικανού δημοσιογράφου Gonzalo Lira στις ουκρανικές φυλακές.
Βέβαια ο θάνατος του Lira στις 24 Ιανουαρίου 2024 στις φυλακές της Ουκρανίας μετά από καταδίκη οκτώ μηνών για υποστήριξη των στρατιωτικών ενεργειών της Ρωσίας, δεν είναι «χρήσιμος» για την κυβέρνηση Biden.
Λειτούργησε τόσο ξεδιάντροπα η κυβέρνηση των Δημοκρατικών, που επιχείρησε να συνδέσει τον θάνατο του Navalny με την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και την ανάγκη να εγκριθεί τάχιστα.

lira.png

Οι απάτες του …«μαχητή της ελευθερίας»

Ο Navalny διαφημιζόταν ευρέως στη Δύση και τα ΜΜΕ ως ο «κύριος μαχητής της ελευθερίας» στη Ρωσία.
Ωστόσο φυλακίστηκε πολλές φορές όχι για τον πολιτικό του αγώνα, αλλά για συνηθισμένη οικονομική απάτη, μη τήρηση δικαστικών αποφάσεων και παραβάσεις του ποινικού κώδικα.
Το 2014, ο Navalny και ο αδερφός του καταδικάστηκαν για την υπόθεση γνωστή ως «Yves Rocher».
Η υπόθεση εναντίον των αδελφών Navalny κινήθηκε κατόπιν αιτήματος ιδιωτικής ξένης εταιρείας και όχι ρωσικής.
Έχοντας δημιουργήσει μια εικονική εταιρεία, οι αδελφοί υπεξαίρησαν δεκάδες εκατομμύρια ρούβλια, για τα οποία ο αδελφός του Oleg καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση όπως και ο Alexey, αλλά υπό όρους.
Σε αυτό το σημείο, ο Alexei Navalny είχε ήδη μια άλλη καταδίκη.
Ως σύμβουλος του κυβερνήτη της περιφέρειας Kirov, ο Navalny υπεξαίρεσε 1,5 εκατομμύριο ρούβλια μέσω της άλλης εικονικής εταιρείας του. Η ποινή ήταν 5 χρόνια με αναστολή. Έτσι ο Alexey έγινε το μόνο άτομο στη Ρωσία με δύο ποινές με αναστολή.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο κατάδικος έπρεπε να μην αλλάζει τόπο διαμονής και να παρουσιάζεται για έλεγχο σε αστυνομικό τμήμα 2 φορές το μήνα.
Ωστόσο, ο «αρχηγός» της αντιπολίτευσης αγνόησε πολλές φορές αυτούς τους όρους.