Διαφωνία Σκέρτσου-Παπασταύρου για το χρόνο του νομοσχεδίου, δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν ανοικτά οι δύο άνδρες 

Ένα σκηνικό χάους εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου με τις διαφωνίες να είναι συνεχείς και τα πισώπλατα μαχαιρώματα να είναι στην καθημερινή διάταξη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωθυπουργικό μέγαρο έχει εκφραστεί μία μεγάλη διαφωνία για το χρόνο που έρχεται το νομοσχέδιο αυτό. 
Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρος θεωρεί εδώ και καιρό ότι θα έπρεπε να έρθει μετά τις ευρωεκλογές ενώ ο έτερος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος έπεισε τον πρωθυπουργό να τελειώσει τώρα με το νομοσχέδιο
Όμως, αυτό έχει επιφέρει μία αναταραχή καθώς λίγο πριν τις ευρωεκλογές δημιουργεί δυσαρέσκεια στους δεξιούς ψηφοφόρους που στήριξαν την ΝΔ και ανοίγει μέτωπο με την εκκλησία. 

Η άποψη Παπασταύρου ήταν να έρθει μετά τις ευρωεκλογές διότι όσο να ναι η αναμέτρηση αυτή έχει ένα μεγάλο συμβολισμό. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν ανοικτά οι δύο άνδρες. 

ADVERTISEMENT

Τα άκουσε ο Μπρατάκος 

Στο Μαξίμου, η καθυστέρηση του νομοσχεδίου είχε φέρει έναν έτερο σύμβουλο του Μαξίμου, τον Αλέξη Πατέλη στα κάγκελα ο οποίος ήταν προ παραίτησης σε περίπτωση που το νομοσχέδιο αργούσε και άλλο. 
Ενώ ο Γιάννης Μπρατάκος που είχε αναλάβει τις επαφές με τους μητροπολίτες τα άκουσε κανονικά από όλους για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Διχάζει η ασυλία που έχει ο Βορίδης από τον Πρωθυπουργό εις βάρος άλλων 

Διαφωνίες υπήρξαν μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και για την τύχη του Μάκη Βορίδη. 
Όπως έχετε καταλάβει, ο Μάκης Βορίδης έκανε μία πολιτική πιρουέτα τεραστίου μεγέθους και από την καταψήφιση του νομοσχεδίου πήγε στην αποχή. 
Θυμίζω ότι είχαν βγει αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο Άκης Σκέρτσος, η Μαριά Συρεγγέλα, ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Δημήτρης Τσιόδρας αλλά και ο Νικήτας Κακλαμάνης και είχαν δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν διανοείται κανείς ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν στηρίζουν τα νομοσχέδια και ήταν η απόλυτη μπηχτή για τον Μάκη Βορίδη. 
Όμως, όλα αυτά φαίνεται πως πάνε περίπατο από την στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φοβάται να αποπέμψει τον Βορίδη για να μην του δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα επειδή ανήκει στην δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. 

Τι θα γίνει με τους υφυπουργούς που θα απόσχουν; 

Όμως, με αυτό τον τρόπο δημιουργεί πρόβλημα σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα που έχει εκνευριστεί με την ασυλία που περικλείεται ο Βορίδης. 
Και υπάρχει και κάτι ακόμα. 
Το Μαξίμου άφησε υπόνοιες ότι με άλλο τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι υφυπουργοί που θα απόσχουν από την κρίσιμη ψηφοφορία. 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα υπουργικά στελέχη δηλαδή; 
Άρα αν η Μαρία Κεφάλα, κόρη παπά, που είναι υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ή ο Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απόσχουν από την ψηφοφορία ή ο υφυπουργός Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης, θα αλλαχθούν; 
Είναι ο σίγουρος τρόπος να δημιουργηθούν αρκετές εστίες γκρίνιας και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. 
Πόσο μάλλον όταν οι μητροπολίτες θα στείλουν επιστολές που ουσιαστικά θα τους προειδοποιούν να μην στηρίξουν το νομοσχέδιο από την στιγμή. 
Η πελατεία τους είναι στις εκκλησίες. 

Η διαρροή στη Καθημερινή για τον Σαμαρά… 

Στη Νέα Δημοκρατία ούτως ή άλλως έχουν χωριστεί αρκετοί σε ομάδες. Η ομάδα Σαμαρά παίζει τα ρέστα της να κατοχυρώσει έναν υψηλό αριθμό διαφωνούντων με το νομοσχέδιο ώστε να δείξει και τη δύναμή της. 
Το ίδιο και κάποιοι – λιγοστοί πλέον- καραμανλικοί βουλευτές. 
Μας έκανε εντύπωση που σε αυτές τις ομάδες μπαίνει και ο Γιάννης Οικονόμου, καθαρά μητσοτακικό στέλεχος ο οποίος όμως αποπέμφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. 
Η πλευρά Μητσοτάκη για να αντεπιτεθεί πήγε και έδωσε διαρροή στην εφημερίδα Καθημερινή ότι στην κυβέρνηση Σαμαρά έβαλαν στοπ στο να γίνει Επίτροπος Εξωτερικών στην Ευρώπη η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ήθελε τότε ο Jean-Claude Juncker. 
Αν και μπορεί να έχει δόση αλήθειας αυτή η πληροφορία, διότι Σαμαράς-Ντόρα είναι διαχρονικοί εχθροί και μπορεί όντως να δέχθηκε εισηγήσεις ο Σαμαράς και να μην την έκανε, στέλνοντας στη θέση αυτή τον Αβραμόπουλο.

Μαξιμιλιανός 
www.bankingnews.gr