Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, "για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας", Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής, με τα «αίματα να ανεβαίνουν» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο πως «στο μυαλό των ξένων, η κατάσταση στην Ελλάδα σε Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση είναι απελπιστική», προκαλώντας την αντίδραση του πρωθυπουργού που αμφισβήτησε τα λεγόμενα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του ζήτησε να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία.

Η αναφορά που πυροδότησε ωστόσο την «έκρηξη» του πρωθυπουργού ήρθε στην επόμενη αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου. «Πόσα χρόνια πρέπει να κυβερνήσετε για να κάνετε μεταρρυθμίσεις; Πόσα χρόνια θα αφήνετε να πηγαίνει πολίτης στην εφορία και να τον εκβιάζει εφοριακός που ήταν μάλιστα και δικό σας στέλεχος;», ρώτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης;

Ο πρωθυπουργός παρενέβη, τονίζοντας πως οι αναφορές αυτές είναι αναληθείς, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να επανέρχεται ισχυριζόμενος πως ο συγκεκριμένος εφοριακός είχε μάλιστα βραβευτεί και σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη αποδοκιμασίας των όσων ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντάς του μάλιστα πως «μέσα σε 2 λεπτά είπε 3 απίστευτα ψέματα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε και… φθηνή φέτα! Συγκεκριμένα, είπε πως «με βάση τα στοιχεία η φέτα στην Ελλάδα έχει 6,28 ευρώ το κιλό».

Ο οποιοσδήποτε πολίτες, με μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ δεν θα την βρει χαμηλότερα από τα 9 ευρώ το κιλό, εφόσον πρόκειται για χύμα φέτα ενώ για την συσκευασμένη, η τιμή ξεφεύγει και φτάνει τα 11 και τα 12 ευρώ το κιλό.

Προφανώς ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην συσκευασμένη ή στην χύμα φέτα λιγότερων όμως γραμμαρίων και όχι στο κιλό.

από makeleio.gr