Το διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο των 600 χιλιάδων ευρώ, ετησίως, δίνει το ΙΚΑ Λάρισας στον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ιδοκτήτη των γραφείων που νοικιάζει στο κέντρο της πόλης.

Όπως μάλιστα αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην περιοχή, η οικονομική αυτή συνεργασία των δύο φορέων, ίσως αποτελεί και έναν από τους βασικότερους λόγους για τη μη κατασκευή νέου κτιρίου ΙΚΑ στην πόλη με συνέπεια ο Έλληνας φορολογούμενος να καλείται να πληρώσει χαράτσι αρκετών χιλιάδων ευρώ!

Και όλα αυτά, σε μια περίοδο εισοδηματικής λιτότητας και περικοπών. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται, ποιος ιδιώτης θα μπορούσε να πληρώνει τόσο μεγάλο ενοίκιο αυτή την εποχή, στην οδό Ασκληπιού, ή αλλού.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι ο κ. Αγοραστός στηρίζει την προεκλογική του καμπάνια, στην αντι-μνημονιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ενώ μάλιστα ως βουλευτής, ήταν ο βασικός εισηγητής των προϋπολογισμών του κ. Αλογοσκούφη.
Πάντως, ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης μιλώντας, παραδέχεται μεν ότι λαμβάνει ενοίκιο από το ΙΚΑ, προσθέτει ωστόσο ότι αφενός “σε καμμία περίπτωση δεν είναι τόσο υψηλό” και αφετέρου ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης μόνον του 25% του κτηρίου.

makeleio