Διότι όλοι οι εικονιζόμενοι κι ενταύθα παρευρεθέντες αξιωματούχοι για τα Ελευθερια της πόλης, άπαντες σιτιζόμενοι απ τον κρατικό «κορβανα» ,περιέγραψαν υποκριτικως κατά τη γνώμη μας αφού στην πλειοψηφία τους αυτά δεν τα πιστεύουν, ένα έπος σκληροτράχηλων κι εμφορουμενων από συγκεκριμένη κουλτούρα ηρώων, των παππούδων μας δλδ ,διότι ο γραφων π.Χ είχε παππού Μπιζανομαχο, αναφερόμενο στα «Ηπειρωτικά χρονικά» πολλάκις αλλά και στους Λιβαδεα , Σαλαμαγκα υπό το ψευδώνυμο «Καπετάν Καρχαρίας»…. Αν λοιπόν όλοι αυτοί ήσαν -και κανένα ψόγος από δικαιωματικής πλευράς- μέλη της κοινότητος των ΛΟΑΤΚΙ , με την συγκεκριμένη φιλοσοφική, κοινωνική, πολιτισμική και ερωτική αντίληψη ,οπως την συνάγουμε απ τις δημοσιες και… μη αποκρυπτομενες «εκδηλωσεις» των εκπροσώπων τους , θα μπορούσαν ταυτοχρόνως να είναι και Μπιζανομαχοι; Ας μας απαντήσουν οι αξιότιμες κύριες και κυριοι των επισημοτήτων… Αναμένουμε, διότι καλά είναι τα…κολλαριστά χιλιάρικα που εισπράτουν όλοι τους κάθε μήνα, αλλά καλύτερη η αληθεια..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μηνύματα ομοψυχίας, αισιοδοξίας και ενότητας, απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος με αφορμή την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωσε ότι η πατρίδα στους καιρούς μας έχει ανάγκη από προκοπή και νοικοκυροσύνη και δεν ζήτησε τις θυσίες που χρειάστηκαν πριν από 111 χρόνια.

«Η δική μου γενιά, οι γενιές μας, δεν δέχθηκαν απαίτηση από την χώρα μας, την Ελλάδα, για αίμα, αλλά για νοικοκυροσύνη και προκοπή. Άλλοτε πετύχαμε, άλλοτε, αποτύχαμε αλλά αυτή την εύνοια, την τύχη, να μη ζητήσει από εμάς η πατρίδα αυτό που ζήτησε πριν από 111 χρόνια από τους προγόνους μας, πρέπει να την εκτιμήσουμε και να σεβαστούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση, όχι μόνο τιμώντας τους αλλά και δείχνοντας πως, όπως αυτοί ήταν ισχυροί στον πόλεμο, εμείς είμαστε ισχυροί στην ειρήνη. Μπορούμε με προκοπή και νοικοκυροσύνη να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, να κάνουμε αυτό που μας ζητάει, να την πάμε ένα βήμα μπροστά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκη Δημήτρης Νατσιός και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Ο κ. Νατσιός ευχήθηκε να μιμηθούμε την παλικαριά, το ήθος, τη φιλοπατρία και την πίστη όσων αγωνίστηκαν το 1912 και το 1913.

«Εύχομαι και σήμερα να μιμηθούμε την παλικαριά, το ήθος, τη φιλοπατρία, την πίστη εκείνης της γενιάς, του 1912-13, των Βαλκανιομάχων, που απελευθέρωναν πατρίδες. Καμαρώσαμε το ποτάμι της ζωής, τα νιάτα της πατρίδας, και έτσι παίρνουμε θάρρος για να συνεχίζουμε με σθένος αλλά κυρίως με ελπίδα την ιστορική μας πορεία ως λαός», ανέφερε στις δηλώσεις  του.

«Όλα ξεκίνησαν το 1821 και αυτή η επανάσταση ήταν σαν ένα παλιρροϊκό κύμα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του και έτσι απελευθερώσαμε την πατρίδα μας. Αυτές οι ιστορικές μνήμες και αυτά τα κατορθώματα φωτίζουν το μέλλον» είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα μίλησε για μία κορυφαία μέρα της πόλης που αποτελεί παράδειγμα για μίμηση και τόνισε ότι οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε όσους έδωσαν τα πάντα για ιδανικά και αξίες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης τόνισε ότι για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων θυσιάστηκαν Ελλαδίτες και Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου και τόνισε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όταν υπάρχει ομόνοια.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη σημείωσε ότι η απελευθέρωση των Ιωαννίνων αφήνει σημαντική παρακαταθήκη και υπογράμμισε πως το μέλλον μπορεί να κερδηθεί με προκοπή και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Με εθνική ομοψυχία κερδίζουμε τα πάντα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ενώ ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε ότι «με προπύργιο την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση του τόπου θα πρέπει να βαδίσουμε μπροστά».