Σε εφαρμογή μπαίνει το κυβερνητικό σχέδιο για απογευματινά χειρουργεία με έκδηλη την ανησυχία εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο θόρυβος που έχει σηκώσει ο «μεταρρυθμιστικός» οίστρος της κυβέρνησης στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας δεν λέει να κοπάσει και ο βαθμός αποτελεσματικότητας των μέτρων αναμένεται να κριθεί σύντομα.

Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων
Στο υπουργείο Υγείας οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ και την Παρασκευή (08/03) είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων με κύριο αντικείμενο τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία. Σκοπός της σύσκεψης είναι να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα νοσοκομεία που σκοπεύουν να ανοίξουν απογευματινά χειρουργεία.

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για τα νοσοκομεία με απογευματινά χειρουργεία

Η αρχική λίστα με τα τέσσερα νοσοκομεία έχει διευρυνθεί και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο αριθμός φτάνει πλέον τα δεκαπέντε.

Αυτό που απομένει είναι να αποδειχθεί ότι τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ώστε να λάβουν το τελικό «πράσινο φως».

Τα δύσκολα έρχονται…
Ο δρόμος όμως δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα καθώς δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και οι έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Α.Ν. Πειραιά «Μεταξά» καταγγέλλει πως η διοίκηση ζητά απ’ τους εργαζόμενους στη νοσηλευτική υπηρεσία να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, την ώρα που οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις 150 και παραμένουν κλειστές δύο και ενίοτε τρεις χειρουργικές αίθουσες λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτικού και ιατρικού).

«Σε ένα νοσοκομείο όπου οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις 150»

«Αντί να τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (…) η κυβέρνηση καταδικάζει, ακόμη και τους ογκολογικούς ασθενείς, να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πραγματοποίηση των χειρουργείων τους» αναφέρουν υποσχόμενοι πως «δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Α.Ν. Πειραιά «Μεταξά» καταγγέλλει τις πρακτικές του υπουργείου