Μία εβδομάδα μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφερε την ανατροπή και έδειξε πως ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα προήλθε από τις πέντε πισώπλατες μαχαιριές που δέχτηκε στον αυχένα, οι έρευνες για το έγκλημα βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον κλοιό γύρω από τους δράστες να σφίγγει όλο και περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι που δολοφονήθηκε η 63χρονη, τράβηξαν φωτογραφίες και έκαναν μια σειρά από ερωτήσεις στην κόρη της, που περιμένει, όπως λέει, να μάθει πρώτη ποιος ή ποιοι έκοψαν το νήμα στη ζωή της μητέρας της.

«Νομίζω ότι θα ήταν γνωστός αυτός γιατί τον αναγνώρισε και ίσως εκεί έγινε η ιστορία και την σκότωσε», λέει από την πλευρά του ο ξάδερφος της 63χρονης.

Τα σενάρια στη γειτονιά δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες. Φίλοι και συγγενείς της γυναίκας συζητούν και επεξεργάζονται την κάθε πληροφορία που μαθαίνουν

«Το θέμα είναι ότι πίσω από το σπίτι υπάρχει ένα κτήμα, ‘όχι του σπιτιού, ένα κτήμα με ελιές που από εκεί πιθανόν βρήκαν πρόσβαση αυτοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι. Από εκεί μπήκαν, από εκεί βγήκαν», λένε οι γείτονες.

Στο κάδρο της έρευνας βρίσκονται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας μια γυναίκα και ένας άντρας, από το στενό περιβάλλον της 63χρονης η πρώτη και από το ευρύτερο ο δεύτερος, που μάλιστα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για μια σειρά από υποθέσεις και είχε ποινικό παρελθόν.

Η κόρη της γυναίκας επαναλαμβάνει πως έκαναν φτερά από το διαμέρισμα 7.000 ευρώ, που όπως έχει πει ήταν δικά της χρήματα και την ύπαρξη των οποίων γνώριζαν ελάχιστοι.

Οι αστυνομικοί κρατούν ωστόσο αποστάσεις από τους ισχυρισμούς της, καθώς πέρα από τη δική της μαρτυρία για τα μετρητά, δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχεία που να δείχνει ότι ο δράστης ή οι δράστες έψαξαν και πήραν τα χρήματα.

Ξέρω ότι τα κλειδιά ήταν στην γλάστρα, εκεί που τα είχα αφήσει, εκεί τα βρήκε η κοπέλα που την πρόσεχε και μπήκε στο σπίτι. Από την αρχή λέω ότι είναι ξένοι, που πήδηξαν από το μπαλκόνι», λέει η ίδια.

Από τις αρχές της εβδομάδας, οι αστυνομικοί έψαξαν διεξοδικά για εικόνες από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις τη μέρα της δολοφονίας.

Το έγκλημα δείχνει άσβεστο μίσος για το θύμα. Ο δολοφόνος φαίνεται πως έριξε από την εσωτερική σκάλα την 63χρονη και στη συνέχεια τη μαχαίρωσε 5 φορές στον αυχένα με ένα κουζινομάχαιρο. Το κίνητρο, όπως λέει ο δικηγόρος της κόρης της, θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το έγκλημα σημειώθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου. Αρχικά είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο ένα 6ωρο εκείνης της ημέρας, από την στιγμή που έφυγε η κόρη της 63χρονης από το σπίτι για να πάει στη δουλειά, μέχρι την ώρα που φίλη της εκείνο το απόγευμα, μπήκε στο διαμέρισμα και την εντόπισε νεκρή.

«Ότι είναι λίγο περίεργο, είναι. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;», συμπληρώνει ο ξάδερφος της 63χρονης.

Αποτυπώματα και DNA βρέθηκαν στο σπίτι
Όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις στη δολοφονία της 63χρονης, καθώς, από την έρευνα των Αρχών έχουν βρεθεί ορφανά αποτυπώματα στον χώρο του σπιτιού, τα οποία δεν ανήκουν ούτε στο θύμα, ούτε στην κόρη της, ούτε στη γυναίκα που πρόσεχε την 63χρονη.

Επιπλέον, από το ειδικό κλιμάκιο ιχνηλατών της ΕΛ.ΑΣ. έχει βρεθεί DNA στον χώρο του εγκλήματός, το οποίο και αυτό, μαζί με τα αποτυπώματα, αναμένεται να ταυτοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην έρευνα των Αρχών μπαίνουν και τα δύο σκυλιά της οικογένειας, αφού, όπως είναι γνωστό, το ένα από τα δύο είναι ιδιαίτερα ενεργό και γαυγίζει συνεχώς, κάτι που τη μέρα της δολοφονίας φαίνεται πως δεν έγινε.