Μόλυνση από κάτι;; Κι αν ναι, από τι;

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ……

Η Ιαπωνία ολοκληρώνει την 3η φάση της απελευθέρωσης νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Ολοκληρώθηκε το τρίτο στάδιο της απελευθέρωσης επεξεργασμένου νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στον ωκεανό, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK τη Δευτέρα.
Ο τρίτος γύρος απόρριψης νερού ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου.

Το κανάλι πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση νερού δεν προκάλεσε προβλήματα και πάνω από 7.800 τόνοι καθαρού νερού από 10 δεξαμενές απορρίφθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Ιαπωνία άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο για τη σταδιακή απόρριψη 1,34 εκατομμυρίων τόνων επεξεργασμένου νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό στις 24 Αυγούστου. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 30 χρόνια. Η Κίνα απαγόρευσε όλα τα θαλασσινά από την Ιαπωνία λόγω ανησυχιών για ραδιενεργή μόλυνση, παρόλο που ο ΔΟΑΕ είπε ότι τα επεξεργασμένα λύματα θα είχαν αμελητέες ραδιολογικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα υπέστη κατάρρευση μετά το χτύπημα από ένα τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από σεισμό 9 Ρίχτερ το 2011. Έκτοτε, το νερό αντλείται συνεχώς για να ψύχονται οι αντιδραστήρες του σταθμού. Από τον Ιούνιο, περίπου 1.000 δεξαμενές επεξεργασμένων λυμάτων είχαν αποθηκευτεί επί τόπου.