Ο καθηγητής Γρίβας έχει δίκιο τελικά για τα τουρκικά πολεμικά σχέδια του Ερντογάν μέσω την αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας – Ο Ερντογάν αφού υπενθύμισε τί είχε συμβεί στον Σαγγάριο ποταμό εναντίον των Ελλήνων, χωρίς να τους κατονομάσει, υποστήριξε ότι η περιοχή αποτελεί παράδειγμα
Εθνικιστικές κορώνες “ανέβασε” σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Σαγγάριο, όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση.

Χαρακτηρίζοντας τον Σαγγάριο την καρδιά της Τουρκίας έκανε λόγο για Εθνικό Αγώνα (σ.σ. πριν από 100 χρόνια κατά των Ελλήνων), στην πόλη, που “δεν επέτρεψε στους προδότες της 15ης Ιουλίου να πετύχουν το στόχο τους, είναι το ανερχόμενο αστέρι του Αιώνα της Τουρκίας” και αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στον εξοπλισμό και την ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα με ιδιαίτερη μνεία στο “καμάρι” ΚΑΑΝ.

«Ήρθαμε στον Σαγγάριο, που φέρει το άρωμα κάθε γωνιάς της Ανατολίας μας, των Βαλκανίων, του Καυκάσου, που έχει στους κόλπους της κάθε χρώμα και ομορφιά της γεωγραφίας της καρδιάς μας, για να βρεθούμε μαζί σας. Ο Σαγγάριος, με τους ήρωες, που πληρώνουν το τίμημα με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους για αυτή εδώ την πατρίδα σε αυτή την περιοχή, είναι η εγγύηση ότι κοιτάμε το μέλλον μας με σιγουριά” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως και στον Εθνικό Αγώνα (σ.σ. πριν από 100 χρόνια κατά των Ελλήνων), αυτή η πόλη, που δεν επέτρεψε στους προδότες της 15ης Ιουλίου να πετύχουν το στόχο τους, είναι το ανερχόμενο αστέρι του Αιώνα της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως “ο Σαγγάριος είναι η καρδιά της Τουρκίας και η Τουρκία είναι η καρδιά της κάθε περιοχής. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, όλοι οι ηγεμόνες και όλες οι αυτοκρατορίες είχαν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο σε αυτή τη γεωγραφία.

https://twitter.com/i/broadcasts/1DXxyjlvlEnKM

«Αν θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Αναφερόμενος στον αμυντικό εξοπλισμό και την αμυντική βιομηχανία της χώρας ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πω «Δεν μας έδωσαν πυρομαχικά. Μας εμπόδισαν ακόμη και να αγοράσουμε όπλα, των οποίων είμαστε σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς στον κόσμο. Και μετά τι συνέβη; Αρχίσαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας τα όπλα και τώρα θέλουν όπλα από εμάς.

Το μόνο που θα μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας είναι ο δικός μας καρπός. Η δική μας δύναμη. Τα δικά μας μέσα και δυνατότητες. Διαφορετικά δεν θα μας αφήσουν ούτε να αναπνεύσουμε σε αυτή τη γεωγραφία. Αυτό το βλέπουμε με οδυνηρά παραδείγματα στο άμεσο περιβάλλον μας», προσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Και συνέχισε, «Τα τελευταία 40 χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επιτίθεται στην ενότητα, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη μας.

Οι πόνοι που έχουμε βιώσει, οι προδοσίες που έχουμε υποστεί, τα τιμήματα που έχουμε πληρώσει είναι ανυπολόγιστα. αλλά δόξα τω Θεώ, δεν παραδώσαμε αυτή την παραδεισένια πατρίδα, κάθε σπιθαμή της οποίας ποτίστηκε με το αίμα των ηρώων μας, στους εισβολείς, τους προδότες και τους τρομοκράτες που λειτούργησαν ως σκανδάλη των ιμπεριαλιστών.

Τους θάψαμε στο Τζούντι, τους θάψαμε στο Τεντουρέκ, τους θάψαμε στο Γκαμπάρ;

Τους καταστρέψαμε με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας, τα UAVs, τα UACVs και τα Akinci μας. Και τελευταία τί βγάλαμε; Τώρα βγάλαμε το ΚΑΑΝ μας. Το ΚΑΑΝ μας συνάντησε τον ουρανό. Το κάναμε και θα το ξανακάνουμε.

Όπου υπάρχει τρομοκράτης, τον βρίσκουμε και του τσακίζουμε το κεφάλι, και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται από πίσω τους».

Αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο
«Ξέρετε ποια είναι η πιο σημαντική αλήθεια που μας δίδαξε όλη αυτή η διαδικασία; Αν θέλετε ειρήνη και ηρεμία, πρέπει να είστε έτοιμοι για πόλεμο».

Ναι, ως Τουρκία και τουρκικό έθνος, αν θέλουμε να ζήσουμε με ειρήνη και ασφάλεια σε αυτά τα εδάφη, το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε είναι ξεκάθαρο. Θα έχουμε ισχυρό στρατό και ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Και στη θάλασσα, και στον αέρα, και στη στεριά.

Για άλλες χώρες, αυτά μπορεί να αποτελούν επιλογή, αλλά για την Τουρκία είναι υποχρέωση να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα. Διαφορετικά, ούτε το Διεθνές Δίκαιο μπορεί να μας προστατεύσει από τους εχθρούς μας, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες ανήκουμε, ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, των οποίων η ανικανότητα είναι πλέον αποδεκτή από όλους, μπορούν να μας προστατεύσουν.

Επομένως, είναι θέμα επιβίωσης για εμάς να έχουμε μαχητικά αεροσκάφη KΑΑΝ, το πλοίο Αναντολού, τα drones Ακιντζί, η Κόκκινη Μηλιά, Anka, τα τανκ Altay, οβιδοβόλα και διάφορα πυραυλικά συστήματα.

«Τα τελευταία 21 χρόνια, έχουμε αρχίσει να αποκομίζουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στον αμυντικό τομέα, τόσο στο πώς εμείς είμαστε ασφαλείς όσο και στο πόσα εξάγουμε. Έχουμε γίνει μια χώρα που καλύπτει τις ανάγκες των φιλικών και αδελφών χωρών καθώς και τις δικές μας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή και αποφασιστικότητα σύμφωνα με τους ολοένα αυξανόμενους στόχους μας στην αμυντική βιομηχανία».

Αν δεν είχαμε υλοποιήσει όλα αυτά τα έργα της Αμυντικής Βιομηχανίας, δεν θέλω καν να σκεφτώ σε τι κατάσταση θα βρισκόμασταν σήμερα. Ο Αλλάχ να φυλάει!», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για ποιον παρήγγειλε και πήρε η Τουρκία αυτόν τον ανατριχιαστικό εξοπλισμό; Για τους Κούρδους ή τις άλλες χώρες που δεν έχουν αεροπορία; Δείτε τι υποστήριξε ο σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας.

Δείτε τι υποστήριξε

pentapostagma