,το 1968 είχε χαρκτηρισει-ορθώς-ως “ επανάσταση» την 21η Απριλίου που αφής επεκράτησε δημιούργησε δίκαιο, τα πήγε καλύτερα η θεσμική ανώτατη εκπρόσωπος του Ελληνικού κράτους στο Πολυτεχνείο..

«Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας τη μνήμη του Πολυτεχνείου, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Κ.Τασούλας για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια, μισός αιώνας, από την κορυφαία εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ήθελα να τιμήσω αυτή τη μνήμη η οποία είναι πάντα ζωντανή. Εδώ ισχύει αυτό που είχε πει ο Ελύτης ότι “μια μέρα το παρελθόν θα μας ξαφνιάζει για το πόσο επίκαιρο είναι”. Το Πολυτεχνείο χάραξε μια εποποιία διεκδίκησης δημοκρατίας. Σήμερα οφείλουμε, τιμώντας αυτή τη μνήμη, να γράψουμε τη δική μας εποποιία προστασίας και αξιοποίησης της δημοκρατίας, ακόμη περισσότερη αξιοποίηση της δημοκρατίας. Αυτή είναι η τιμή στη μνήμη του Πολυτεχνείου» είπε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής.