ΑΣΕΒΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια τα παρακάτω:

«Το Βέλος ΙΙ (αντιτορπιλικό) / D-16 είναι αντιτορπυλικό τύπου Fletcherτου Πολεμικού Ναυτικού το οποίο το 1973 κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ αποστάτησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Φιουμιτσίνο, ως αποτέλεσμα του αποτυχημένου Κινήματος του Ναυτικού. Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Νικόλαος Παππάς (1929 – 2013) ο οποίος μαζί με έξι αξιωματικούς και εικοσιπέντε υπαξιωματικούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο και παρέμειναν εκεί ως πολιτικοί εξόριστοι. 

Η κίνηση αυτή επέφερε πλήγμα στη χούντα των συνταγματαρχών. 

Όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το αντιτορπιλικό Βέλος έσπευσε να βοηθήσει στην άμυνα του νησιού. 

Σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.»!

Αυτή είναι μια μικρή αναφορά στο ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος”! Καύχημα νεότερο του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Κινδυνεύει με βύθιση το “Βέλος”…

Μεσημέρι Σαββάτου ωστόσο διαβάζουμε στη διαδικτυακή έκδοση του “Πρώτου Θέματος”:

«Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος” εξαιτίας της θαλασσοταραχής στον Θερμαϊκό.

Ισχυρότατοι άνεμοι έπνεαν από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να επικρατεί θαλασσοταραχή σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο.
Τεράστια κύματα χτυπούσαν το παραλικόμέτωπο. Συναγερμός σήμανε για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος”, καθώς τα μανιασμένα κύματα αποτελούν σημαντική απειλή ακόμη και για πιθανή βύθισή του.

Για τον λόγο αυτό, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έσπευσε ρυμουλκό σκάφος, το οποίο κρατά ακινητοποιημένο το πολεμικό πλοίο  “Βέλος”.»!

Αυτοί στη ΝΔ έχουν παχύδερμα αντανακλαστικά… 

Όμως κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2023 το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατέθετε ερώτηση με τον βουλευτή του Κινήματος Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα:

Κινδυνεύει να βυθιστεί το Α/Τ ΒΕΛΟΣ – Να επιστρέψει άμεσα στο Φλοίσβο, στο πάρκο ναυτικής παράδοσης αφού συντηρηθεί επαρκώς!

Αφού πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος δημιουργίας Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο Παλ. Φαλήρου, σε συνεδρίαση του οποίου, κατά τη φάση των σχετικών συζητήσεων στη Bουλή, κατατέθηκαν απόψεις επαναφοράς του Α/Τ “ΒΕΛΟΣ” στην προαναφερθείσα περιοχή (Φλοίσβος), μεταξύ των οποίων και ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης.

Μάλιστα στην ερώτηση διατυπωνόταν, πως το συγκεκριμένο ιστορικό πλοίο βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση και κινδύνευε ακόμη και με βύθιση! Γι΄ αυτό απαιτείται η άμεση μετακίνησή του, στον ασφαλή χώρο του Φλοίσβου, για να γίνουν και η υπεραπαραίτητη συντήρηση στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας!

Επίσης στα τέλη Μαρτίου 2023 κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος κατήγγειλε ότι, το ιστορικό αντιτορπιλικό “Βέλος”, “έφυγε” από τον φυσικό του το 2019 με παρέμβαση οικονομικού παράγοντα της χώρας!

Τάχατες για να μπορούν να το επισκεφθούν επισκέπτες από την Βόρεια Ελλάδα!

Αλλά δυστυχώς παρά τις κοινοβουλευτικές επεμβάσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να εκθέτει το ιστορικό πλοίο σε κίνδυνο!

Ευχόμαστε να μην συμβεί οτιδήποτε δυσάρεστο, γιατί τότε την ασεβή και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ δεν την ξεπλένει τίποτε!

Πάντως για άλλη μια φορά αποδείχτηκε περίτρανα, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, βλάπτουν σοβαρά την καθημερινότητά μας! Μια κυβέρνηση ανεύθυνη, αμετροεπής, επιπόλαιη, απλά επικίνδυνη!!