Μήπως είστε ένας σύγχρονος… Αϊνστάιν;

Ίσως σε κάποια από αυτά δεν πάει ο νους σας, αλλά θα πρέπει να γίνει γνωστό πως τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που νομίζετε.

Διαβάζοντας παρακάτω, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι σύγχρονοι Αϊνστάιν κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ότι ίσως είστε κι εσείς ένας απ’ αυτούς.

Ας δούμε αναλυτικά:

Φημίζεστε για το χιούμορ σας

Το καλό χιούμορ, εκτός από αξεπέραστο σημάδι γοητείας, είναι και ένα από τα πιο δυνατά σημάδια εξυπνάδας.

Πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, έδειξε ότι το λεγόμενο black humor, που είναι πιο καυστικό και θεωρείται ότι είναι δημιούργημα μιας πιο περίπλοκης διαδικασίας του εγκεφάλου, συνδέεται με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

«Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»

Οι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα είναι πιο έξυπνοι. Η εξήγηση είναι απλή: δεν φοβούνται να πουν «δεν ξέρω», όμως στη συνέχεια θα κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να μάθουν αυτό που δεν ξέρουν.

Γενικά, τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας τείνουν να υποτιμούν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και να πιστεύουν ότι οι επιδόσεις τους στα μαθήματα, στη δουλειά κ.τ.λ. δεν είναι καλές, τουλάχιστον πριν μάθουν τ’ αποτελέσματα.

Ναι, περνώ και μόνος/η μου καλά

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να θεωρηθεί ελάττωμα από κάποιους: είναι αρκετά ατομικιστές.

Για την ακρίβεια, είναι τόσο ατομικιστές, που τους αρέσει να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους και δεν απολαμβάνουν πάντα την παρέα με άλλα άτομα.

Είστε λίγο… χασομέρηδες

Πώς συνδέεται ο υψηλότερος δείκτης νοημοσύνης με το χασομέρι; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να χαζεύεις λίγο παραπάνω δεν είναι απαραίτητα κακό, ακόμα και στη δουλειά.

Γιατί ένας έξυπνος άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει την ώρα που φαινομενικά χαζεύει για να βρει μια πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα. Τα άτομα με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης μάλλον έχουν κάποιους αντισυμβατικούς τρόπους να δουλεύουν και να αντεπεξέρχονται στα καθήκοντά τους.

Έχετε κάνει τη νύχτα-μέρα

Όσο πιο έξυπνοι είστε, τόσο πιο επιρρεπείς είστε στο ξενύχτι, αφού τα άτομα με τα πιο λαμπρά μυαλά έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται αργότερα από τον μέσο άνθρωπο (από επιλογή τους και όχι λόγω καταστάσεων) αλλά και να ξυπνούν αργότερα.


Αν αργείτε, λοιπόν, να πάτε στη δουλειά το πρωί, πείτε στο αφεντικό σας ότι δεν φταίτε εσείς, αλλά η… οξυδέρκειά σας!