Του Χρήστου Μπολώση

Το πόσο καλή, αλλά και το πόσο παιδαριώδης είναι η κυβερνητική προπαγάνδα είναι γνωστό ακόμη και στην… κυβέρνηση.

Πρόσφατο παράδειγμα. Ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθούσε συγκλονισμένη την εισβολή του Αιγύπτιου πιστολέρο στο σπίτι της οικογένειας γνωστών εφοπλιστών, ο σταθμός που χαρακτηρίζεται η «Φωνή του Κυρίου μου» διέκοψε το πρόγραμμά του για να μας αναγγείλει μια «Έκτακτη είδηση».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κόβονται τα ήπατα, πιάνονται οι ανάσες και τα υπογλώσσια χάπια τίθενται εις αυστηράν επιφυλακήν, με το όπλο παρά πόδα, που είχε πει και ο Ζαχαριάδης, διά παν ενδεχόμενον.

Και ποια ήταν η είδηση;

Ότι στο Κάνσας έπεσαν πυροβολισμοί και είχαμε 11 τραυματίες.

Ο εστί μεθερμηνευόμενον: «Ρε, μην ανησυχείτε και τα βάζετε με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν έχουνε ασφάλεια και τα τοιαύτα. Για δείτε τη γίνεται και εις την αλλοδαπήν».

Όμορφα πράγματα, νοικοκυρεμένα και μελετημένα από άνθρωπο που έχει τόση γνώση προπαγάνδας όσο έχει ο Μπακασέτας από μαγειρική.

Όμως ο κόσμος τα τρώει και δοξολογάει τον Θεό που έχουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό και τον Χρυσοχοΐδη υπουργό και δεν τολμάει να κουνηθεί «καθοδηγητής» ή «ανώτερος εντολοδόχος» και αμέσως «περάστε δι’ ένα περγαμόντο στον Κορυδαλλό να κοιτάτε από μέσα τι καιρό κάνει όξω». Λέμε τώρα…

antinews