Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Θέλω να ευχηθώ τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε και βιώσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συνολική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων κι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια όπως αρμόζει σε κάθε πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παρών στα αθλητικά βραβεία Gazzetta Awards για να βραβεύσει τον Ότο Ρεχάγκελ ως Hall of Famer. «Τώρα που πήρα το βραβείο, έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004. Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Γνώρισα την αδερφή σας, Ντόρα Μπακογιάννη και περάσαμε ωραίες στιγμές», είπε ο Ρεχαγκελ κατά την απονομή του.

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από τις 7 Μαρτίου – Ταυτοπροσωπία και έλεγχοι παντού

Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον και θα υπάρχει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) που θα επιβάλλει πλέον δρακόντειες κυρώσεις, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια εξειδίκευσης των μέτρων για την οπαδική βία, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και στη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, ξεκαθάρισε ότι εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική για τους φιλάθλους.

«Αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.», αποσαφήνισε.  «Θωρακίζει τα γήπεδα, σε πρώτη φάση του ποδοσφαίρου και στη συνέχεια όλα τα γήπεδα» σημείωσε. 

«Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία,  ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου», διευκρίνισε ακόμα και υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές».

Ανέφερε ότι στις 6 Μαρτίου ξεκινά δεύτερη συγκεκριμένη διαδικασία, οι κάμερες στα γήπεδα και προειδοποίησε πως αν δεν έχει τηρηθεί από τις 7 κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. «Δώσαμε χρόνο, υπήρξε κοινή συζήτηση διαβούλευση και κοινές εκθέσεις με τους εμπλεκομένους» είπε ο κ. Βρούτσης ο οποίος και ανακοίνωσε πως σήμερα εκδίδεται το ΦΕΚ για την τοποθέτηση των καμερών στα γήπεδα, 

Αύριο υπάρχει συνάντηση με προέδρους της Superleague 1 και Basket League οι οποίοι που θα ενημερωθούν για τα μέτρα, ενημέρωσε.

«Αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους παράγοντες των θεσμικών εκπροσώπων του αθλητισμού», είπε επίσης και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δείχνει τέτοια θέληση για να αλλάξει το τοπίο στο κομμάτι της αθλητικής βίας.