Τρεις μήνες χρειάστηκε για να παραδοθεί στη μητέρα του 2 μηνών βρέφους από την Κάτω Αχαΐα, το οποίο κατέληξε τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από νοσηλεία ενός μήνα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», στην Αθήνα, ο ιατρικός φάκελος του παιδιού.

Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών, το παιδί όπως φαίνεται σιτιζόταν κανονικά, ήταν υπερκινητικό, η εικόνα του ήταν καλή, και δεν ήταν ωχρό. Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε δύο σοβαρά επεισόδια, με τους γιατρούς, όπως είχε δηλώσει και η μητέρα, να καταλήγουν «πως έχει επιληψία».

Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο φάκελος παρελήφθη από την δικηγόρο της 23χρονης μητέρας, στα μέσα της περασμένη εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη μητέρα που σε διάστημα 14 μηνών έχασε δυο κοριτσάκια ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών, με το τελευταίο να φεύγει από τη ζωή στο «Αγ. Σοφία», αναφερόμενη στο τι προηγήθηκε της απώλειας, είχε πει: «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε».

Tο περιεχόμενο του ιατρικού φακέλου βρίσκεται στα χέρια του ιατροδικαστή Χρήστου Κραββαρίτη, μετά από σχετικά αίτημα της δικηγόρου της 23χρονης, για αξιολόγηση και διερεύνησή του.

Ο γονιδιακός έλεγχος που θα δώσει απαντήσεις
Όσο για τον γονιδιακό έλεγχο, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τους θανάτους «μυστήριο» των δυο παιδιών, βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται σε εξειδικευμένο Κέντρο της Γερμανίας. Υπενθυμίζεται πως η 23χρονη, το 2014 είχε βιώσει την απώλεια της ανήλικης αδελφής της. Το κοριτσάκι είχε βρεθεί νεκρό στη κούνια του, αφού είχε λάβει εξιτήριο από το «Αγ. Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευθεί και πάλι λόγω σπασμών.

Για την υπόθεση των δύο παιδιών από την Κ. Αχαΐα, σε εξέλιξη βρίσκεται και εισαγγελική έρευνα, κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου.

Παρέμβαση που προήλθε μετά το δημοσίευμα της «Π», με πηγές να αναφέρουν πως ήταν επιβεβλημένο από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο –αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου- να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».