Κόλαφος ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σε σχέση με την απόφαση για την υπόθεση του παιδοβιαστή στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Open «δεν έγινε καμία εξέταση των κινητών του Μίχου» ενώ πρόσθεσε ότι ήμαστε σαν την Ουγκάντα.

Επίσης σχολίασε ότι «τα τέρατα δεν δικαιούνται δικηγόρο» ζητώντας μάλιστα να εφαρμόζεται ο χημικός ευνουχισμός σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, σε μία πρόταση που αιφνιδίασε και άφησε άναυδο το πανελλήνιο.

Η εισαγγελική λειτουργός έπειτα από 33 συνεδριάσεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, πρότεινε την αθώωση του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης σε 3 από τις 7 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ενώ ζήτησε να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.