«Δεν πρόκειται να ξαναφάω ποπ κορν», είπε ο άνδρας που βίωσε την απίστευτη περιπέτεια.

Ο λόγος για τον 41χρονο Άνταμ Μάρτιν, ο οποίος ενώ έτρωγε ποπ κορν στο σπίτι του τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα κομμάτι σφηνώθηκε στα δόντια του, σύμφωνα με το Live Science.

Στις απέλπιδες προσπάθειές του να αφαιρέσει τη φλούδα του καλαμποκιού από τα δόντια του, ο Μάρτιν χρησιμοποίησε διάφορα αντικείμενα, από το καπάκι ενός στυλό και μια οδοντογλυφίδα, μέχρι κομμάτι σύρμα αλλά ακόμα και ένα μεταλλικό καρφί.

Αμέσως μετά, ο Μάρτιν εμφάνισε πονόδοντο, αλλά δεν πήγε στον οδοντίατρο. Στη συνέχεια, εμφάνισε συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γρίπης, όπως νυχτερινές εφιδρώσειςκόπωση και πονοκεφάλους. Τα συμπτώματα αυτά τον ώθησαν να πάει στο γιατρό, όπου ο 41χρονος τελικά διαγνώστηκε με καρδιακό φύσημα.

Αργότερα, εμφάνισε μια φουσκάλα αίματος στο δάχτυλο του ποδιού του που ονομάζεται βλάβη Janeway, κάτι που μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενδοκαρδίτιδας.

Κοντά στα τέλη Οκτωβρίου 2019, ο Μάρτιν εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όντως είχε ενδοκαρδίτιδα και ότι η μόλυνση είχε οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς του. Ο Μάρτιν υποβλήθηκε τελικά σε 7ωρη χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων βαλβίδων του.

«Η καρδιά μου δεν λειτουργούσε πλέον σωστά. Ήταν ουσιαστικά κατεστραμμένη. Η λοίμωξη είχε καταστρέψει τις βαλβίδες» δήλωσε ο Μάρτιν στο Cornwall Live.

Η ενδοκαρδίτιδα μπορεί να συμβεί όταν βακτήρια εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια εξαπλώνονται στην καρδιά. «Δεν πρόκειται να ξαναφάω ποπ κορν», δήλωσε ο 41χρονος.

Πιστεύει ότι ένα απλό ταξίδι στον οδοντίατρο μπορεί να τον είχε σώσει από όλη αυτή τη δοκιμασία. “Αν είχα πάει στον οδοντίατρο εξαρχής, τότε τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί”, ανέφερε μετανιωμένος.

(με πληροφορίες από newsbomn. gr / photo: pixabay)