Μια αφίσα που προωθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι έχει προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Αυτό γιατί φέρεται να παρέλειψε έναν χριστιανικό σταυρό από ένα ιστορικό γαλλικό κτίριο , ενώ η γαλλική σημαία επίσης λείπει εμφανώς.

Το σχέδιο, που δημιουργήθηκε από έναν Γάλλο εικονογράφο , αποκαλύφθηκε την Δευτέρα και επικρίθηκε αμέσως στο διαδίκτυο, με ορισμένους να κατηγορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Γάλλους διοργανωτές ότι αγνόησαν τον Δυτικό Πολιτισμό και τις χριστιανικές ρίζες της χώρας.

Πολλοί επίκριναν το έργο τέχνης για την αφαίρεση του εμβληματικού χριστιανικού σταυρού στην κορυφή του Dôme des Invalides, όπου λέγεται ότι είναι θαμμένος ο Γάλλος αυτοκράτορας Ναπολέων Βοναπάρτης, σε μια πιθανή προσπάθεια να μην ενοχληθούν οι αλλόθρησκοι και δη οι μουσουλμάνοι!

«Αφαίρεσαν τον σταυρό στο Les Invalides στο Παρίσι από το επίσημο σχέδιο αφίσας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην Γαλλία. Ποιον προσπαθούν να κατευνάσουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτές οι ενέργειες υποδηλώνουν περιφρόνηση για τον δυτικό πολιτισμό και την χριστιανική του κληρονομιά!». έγραψε ένας χρήστης Χ.

Άλλοι χρήστες στο X κατηγόρησαν την Γαλλία ότι είναι ένα ετοιμοθάνατο έθνος που δεν κάνει τίποτα καθώς η εθνική του ταυτότητα και η πολιτιστική κληρονομιά διαγράφονται.

el.gr