Ο Ρώσος ηγέτες γίνεται 71 ετών σήμερα Σάββατο 7 Οκτωβρίου
«Πυροτεχνήματα» στην Ουκρανία προς τιμή των γενεθλίων του Πούτιν!

Γιορτάζει ο Ρώσος Ηγέτης
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέα δημοσίευση της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Avia-pro, μία σειρά ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε στην επικράτεια της Ουκρανίας, συγκεκριμένα στην περιοχή της Πολτάβα.

Αναφέρεται πως το επίκεντρο των γεγονότων ήταν ένα στρατιωτικό πεδίο προσαπογειώσεων στην πόλη Μιργκορόντ. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, η αιτία της έκρηξης ήταν ένας ρωσικός πύραυλος Iskander-K, ο οποίος χτύπησε μία αποθήκη με δυτικούς πυραύλους κρουζ τύπου Storm Shadow και SCALP.

Οι πληροφορίες αυτές μεταδόθηκαν στο κανάλι Telegram του Βλαντιμίρ Ρογκόφ, του επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε Μαζί με την Ρωσία».

Εν όψει όλων των παραπάνω γεγονότων, ο Ρογκόφ αναφέρει πως οι εκρήξεις ήταν «γιορταστικά πυροτεχνήματα» προς τιμή των γενεθλίων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο μήνυμά του, ο Ρώσος τόνισε πως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Μιργκορόντ χρησιμοποιούταν ως βάση για στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου Su-27 και MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Τα πρώτα πυροτεχνήματα για τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου ακούστηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Μιργκορόντ της περιοχής Πολτάβα. Μετά από ένα πλήγμα ακριβείας με έναν πύραυλο κρουζ τύπου Iskander έναντι μίας αποθήκης πυραύλων κρουζ τύπου Storm Shadow και SCALP στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στις 00:05, μία ισχυρή έκρηξη συνέβη και μία λάμψη παρατηρήθηκε στο σημείο. Εχθρικά αεροσκάφη Su-27 και MiG-29 βρίσκονταν σε αυτό το πεδίο προσαπογειώσεων» δήλωσε ο Ρογκόφ.

20 Χρόνια Πρόεδρος
Σήμερα, Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε 71 χρονών, ωστόσο φέτος ο Ρώσος ηγέτες θα γιορτάσει και 20 χρόνια προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο επικεφαλής της Μόσχας γεννήθηκε συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου του 1952, ενώ έγινε πρόεδρος της χώρας για πρώτη φορά το 2000.

Αν και πρόκειται για την ημέρα γενεθλίων του, ο Πούτιν θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του και θα παραβρεθεί συγκεκριμένα στην τελετή έναρξης λειτουργίας ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου, οι οποίοι θα μεταφέρουν αέριο στο Ουζμπεκιστάν μέσω του Καζακστάν. Στην τελετή θα συναντηθεί με τους προέδρους των δύο αυτών χωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως αυτές θα είναι «οι πρώτες εξαγωγές αυτού του είδους στην ιστορία των συστημάτων μεταφοράς αερίου, μιας και ποτέ ρωσικό αέριο δεν έχει μεταφερθεί με αγωγούς προς την Κεντρική Ασία».

pentapostagma