Απειλή για βόμβα μέσω email προκάλεσε πανικό σήμερα τα ξημερώματα στο δημόσιο σχολείο Χόλφελντ της Άνω Φραγκονίας στη Βαυαρία με τις αρχές να διενεργούν έρευνα για το αν το περιστατικό σχετίζεται με την παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση Χαμάς.

Το σχολείο παρέμεινε σήμερα κλειστό για λόγους ασφαλείας. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα των ειδικών, στο σχολικό συγκρότημα δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

Ένας δάσκαλος ήταν αυτός που πρώτος ειδοποίησε την αστυνομία βλέποντας τα εισερχόμενα email του σχολείου Χόλφελντ, στο κτίριο του οποίου συστεγάζονται το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Μετά την αξιολόγηση του γραπτού μηνύματος, η αστυνομία αποφάσισε να λάβει περαιτέρω μέτρα ασφαλείας αν και θα μπορούσε να πρόκειται για ψεύτικη απειλή, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη αστυνομική πηγή.

Η απειλή για βόμβα στρεφόταν ειδικά κατά του Γενικού Λυκείου.

«Σχεδόν όλοι οι μαθητές μπόρεσαν να ειδοποιηθούν εγκαίρως και έτσι δεν προσήλθαν για μάθημα… Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα αστυνομικά μέτρα ολοκληρώθηκαν γρήγορα», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου υπήρξε από νωρίς η σχετική ενημέρωση για γονείς και μαθητές καλώντας τους να μην προσέλθουν στο σχολείο: «Επείγον. Ακύρωση μαθημάτων».