Άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε συναγωγή του Βερολίνου, την ώρα που τα «αντισημιτικά» επεισόδια συνεχίζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με το Associated Press, η ισραηλινή κοινότητα Kahal Adass Jisroel σημείωσε πως δέχτηκε επίθεση τουλάχιστον με δύο βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία του Βερολίνου επιβεβαίωσε την επίθεση στη συναγωγή.

«Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο», έγραψε η κοινότητα στο «X».

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων.

«Οι οικογένειες από τη γειτονιά γύρω από τη συναγωγή είναι συγκλονισμένες και αναστατωμένες. Τα λόγια γίνονται πράξεις. Η ιδεολογία της Χαμάς για εξόντωση ενάντια σε οτιδήποτε εβραϊκό έχει επιπτώσεις και στη Γερμανία».

Σημειώνεται πως λίγες μέρες πριν είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο εικόνες από σπίτια ανθρώπων με καταγωγή από το Ισραήλ, όπου κάποιοι τα σημάδευαν με το Αστέρι του Δαβίδ μια πρακτική που παραπέμπει στη ναζιστική Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, υπήρξαν ταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ μουσουλμάνων και αστυνομίας στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg της πόλης και στην Πύλη του Βραδεμβούργου του Βερολίνου.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο που έχει πλέον ξεσπάσει στη Γάζα η αστυνομία αύξησε την ασφάλεια για όλα τα ιδρύματα που σχετίζονται με το Ισραήλ.