Ετοιμαστείτε για αυτό που μπορεί να είναι η γεωοικονομική βόμβα του 2024: την έλευση ενός αποκεντρωμένου νομισματικού οικοσυστήματος.
Ο λόγος για το The Unit, μια ιδέα που έχει ήδη συζητηθεί από την ομάδα εργασίας για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις επενδύσεις του Επιχειρηματικού Συμβουλίου BRICS+ και έχει στόχο να γίνει επίσημη πολιτική του μπλοκ από το 2025.
Σύμφωνα με τον Alexey Subbotin, ιδρυτή της Arkhangelsk Capital Management και έναν από τους αρχιτέκτονες του πρότζεκτ, πρόκειται για ένα νέο σύστημα επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζει το βασικό γεωοικονομικό ζήτημα αυτών των ταραγμένων εποχών: την παγκόσμια κρίση εμπιστοσύνης.
Ο Subbotin γνωρίζει τα πάντα από πρώτο χέρι: έμπειρος επαγγελματίας, με εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και σε εταιρικά θέματα, ηγείται του Unit υπό την αιγίδα του IRIAS, ενός διεθνούς διακυβερνητικού οργανισμού που ιδρύθηκε το 1976 σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ.

Η συναλλακτική μονάδα, ως μια νέα μορφή διεθνούς νομίσματος που μπορεί να εκδοθεί με αποκεντρωμένο τρόπο και στη συνέχεια να αναγνωριστεί και να ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο, είναι game changer.
Προσφέρει δε μια μοναδική λύση για τα σημεία συμφόρησης στην παγκόσμια χρηματοοικονομική υποδομή: είναι επιλέξιμη για παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες καθώς και για τις νεότερες μορφές ψηφιακής τραπεζικής.
Το Unit μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανατροπή της αθέμιτης τιμολόγησης στις συναλλαγές εμπορευμάτων, μέσω της δημιουργίας ενός νέου –δίκαιου και αποτελεσματικού– Ευρασιατικού Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων, όπου οι συναλλαγές και ο διακανονισμός μπορούν να γίνουν σε ένα νέο νόμισμα γεφυρώνοντας τις εμπορικές ροές και τα κεφάλαια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων για άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ).
Σκοπός του Unit, εννοιολογικά, είναι να αποτρέψει την άμεση εξάρτηση από το νόμισμα άλλων εθνών και να προσφέρει στην Παγκόσμια Πλειοψηφία μια νέα μορφή απολιτικού χρήματος – με τεράστιες δυνατότητες για δίκαιο εμπόριο και επενδύσεις.
Είναι πράγματι μια νέα ιδέα για ένα διεθνές νόμισμα, αγκυροβολημένο σε χρυσό (40%) και νομίσματα BRICS+ (60%). 
Δεν είναι ούτε crypto ούτε stablecoin…

H ομορφιά…

Κείμενο σε εξέλιξη…

www.bankingnews.gr