Σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση με την «σύλληψη» μεταναστων  από  πολίτη στον Έβρο, με τις καταστροφικές πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη.

Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 13 από τους συγκεκριμένους για απόπειρα εμπρησμού!

ΠΟΙΝΙΚΗ

Ο πολίτης που τους «συνέλαβε» -και ασκήθηκε και στον ίδιο ποινική δίωξη σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος- έδωσε στις Αρχές αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά και ο εισαγγελέας μετά από έρευνα, τα δέχτηκε! Να σημειωθεί ότι στοιχεία βρέθηκαν και στα κινητά των μεταναστών.


Μάλιστα για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΑΣ αναφέροντας: «Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές».

Και στέλνει το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».