Σ.Σ: O ΕΡΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ…..

Τι ανακοινώθηκε

Το Γενί Τζαμί στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα παραχωρηθεί για την προσευχή των μουσουλμάνων στο Ραμαζάνι.

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, καθώς πλέον το μουσουλμανικό στοιχείο έχει αυξηθεί και στην συμπρωτεύουσα!

Το Γενί Τζαμί χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης, αλλά πλέον θα δοθεί στους μουσουλμάνους αλλοδαπούς που έχουν έρθει στην χώρα μας και για το Ραμαζάνι!

Στην Αθήνα, η προσευχή θα τελεστεί κανονικά στο νέο τέμενος Αθηνών! Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης: «Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που κατασκεύασε και λειτουργεί με δικά της χρήματα (σ.σ. των Ελλήνων φορολογουμένων) ένα τέμενος στην πρωτεύουσά της».

Άραγε θα έρθει η στιγμή που σε κεντρικά σημεία ελληνικών πόλεων θα δούμε ισλαμικούς στολισμούς για το Ραμαζάνι, όπως συμβαίνει σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο;;;

Διαβάστε απόσπασμα της ανακοίνωσης του υπουργείου:
Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία σε περιοχές της χώρας στις οποίες δεν λειτουργούν χώροι προσευχής για μουσουλμάνους καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους, προκειμένου να τους παραχωρηθούν περίκλειστοι χώροι που θα εξυπηρετούν την τέλεση της προσευχής κατά την εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου την 10η Απριλίου 2024.

Δεδομένης της λειτουργίας του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, δεν υφίσταται ανάγκη παραχώρησης χώρων από τον Δήμο Αθηναίων και τους όμορους Δήμους για την τέλεση της προσευχής κατά την ημέρα αυτή (10η Απριλίου).

Ειδικά για τις περιοχές της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης θα δοθεί προς χρήση από τους μουσουλμάνους συμπολίτες και επισκέπτες μας, για την προσευχή της 10ης Απριλίου, το Τέμενος «Σουλεϊμανίγιε» και το Τέμενος «Γενί Τζαμί» αντίστοιχα.