Στιγμιότυπο από περίπτερο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι ειπώθηκε στην Θεσσαλονίκη

Την επιτακτική ανάγκη, η ανθρωπότητα να κατανοήσει πώς οι παρεμβάσεις της οδηγούν στο να είναι τόσο έντονος ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής και μετά να ξεκινήσει να σχεδιάζει μέτρα για την αποτροπή φυσικών καταστροφών, υπογράμμισαν οι εισηγητές, παρουσία πλήθους Ελλήνων πολιτικών, στην ενότητα «Φυσικές καταστροφές στις μέρες μας: εκτίμηση των πραγματικών επιπτώσεων» του συνεδρίου του Economist, με θέμα «Διαχείριση φυσικών καταστροφών: Προστατεύοντας τη ζωή – Χτίζοντας Ανθεκτικότητα», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.

«Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας, αλλά διαφορετικά», επισήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την φερόμενη κλιματική αλλαγή! (ΕΔΩ τι λένε νομπελίστες επιστήμονες επί του θέματος.

«Αναμφίβολα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο μοντέλο καταναλωτισμού που βαδίζουμε ως ανθρωπότητα, αλλιώς δεν θα είμαστε βιώσιμοι σε καμία περίπτωση», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καθηγητής Reimund Schwarze από το «The Helmholtz Centre for Environmental Research» (UFZ), επικεφαλής της ομάδας έρευνας για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία γεγονότα (Climate Change and Extreme Events), μέλος ΔΣ DKKV, τόνισε: «Η ανθρωπότητα έχει ήδη εξαντλήσει τους πόρους του πλανήτη που της αναλογούν τον φετινό Αύγουστο και από τον τρέχοντα μήνα ξεκίνησε να αντλεί πόρους που η γη δεν έδωσε ακόμη. Δηλαδή χρησιμοποιούμε τους πόρους του μέλλοντος».

Ως εκ τούτου λοιπόν θα έρθουν μέτρα που θα περιορίσουν τον καταναλωτισμό και τις ζωές μας (δείτε ΕΔΩ για να είστε έτοιμοι)!!!!

Το σίγουρο είναι λοιπόν πως οι παρόντες πολιτικοί και επιστήμονες οδηγούν την Ελλάδα και γενικά τον δυτικό κόσμο σε άλλα μονοπάτια, στα οποία θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε!

Πρόκειται για εκείνους που προέρχονται από «το (πρόγραμμα) ”Νεαροί Ηγέτες του Πλανήτη”», όπως έχει πει η κόρη του επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, Nicole στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ως «κερασάκι» στην τούρτα!!!

photo αρχείου eurokinissi