Επειδή όλοι θεωρούν τους αριστερούς στην Ελλάδα ως…Τοτέμ και Αρχιερείς της δημοκρατίας για να εξυπηρετήσουν φυσικα τις γνωστες πολιτκες σκοπιμότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι κι εμείς θα τους ανεχόμαστε να παριστάνουν κάτι που δεν είναι.. Η Μακρόνησος και οι άλλοι τόποι εξορίας υπήρξαν συνέπειες μιας ταραγμένης εποχής την οποία ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ με την ανιστόρητη κι εγκληματική τότε ηγεσία τους η οποία σε 3 ένοπλους γύρους επιχείρησε δια των όπλων με εσωτερική ανταρσία να καταλάβει την εξουσία… Την δε απόπειρα της , συνόδευσαν απίστευτες φρικαλεοτητες κατά αθωων κι αμάχων κατά την διάρκεια των οποίων γέμισαν ακρωτηριασμένα πτώματα Ελλήνων όλες οι χαράδρες της χώρας.. Ας σταματήσουν το …παραμυθάκι τους λοιπόν που υιοθέτησε εσχάτως κι ο λομπίστας αστός ο Κασσελακης με συνέπεια να τους κάνει άνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ…

Νέο κύμα αντιδράσεων έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ το προεκλογικό σποτ του ΣτέφανουΚασσελάκη στη Μακρόνησο, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ από τον συνυποψήφιο του κ. Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως το σποτ ήταν «μεγάλο λάθος», ενώ ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς του, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου ανέφερε χθες πως «σε όλα (πρέπει να) υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη. Είναι πολυ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Τα προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατω από το βλέμμα και το χειροκρότημα του Χαριλάου και του Λεωνίδα», καταλήγοντας πως «την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας».

Την αντίδρασή του στο σποτ του κ. Κασσελάκη, εξέφρασε μέσω Twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σύντροφε Κασσελάκη, η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα”.
Η Ελλάδα ειναι κομμενη στα δύο επειδή είναι πλυμμηρισμενη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο.
Από εμένα είναι ΟΧΙ»

Οι υπερασπιστές

Την υπεράσπισή του στον Στέφανο Κασσελάκη εξέφρασε μέσω Facebook ο τέως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

«Ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την παλλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία.

Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας. Καλά έκανε.

Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό.

Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς τού σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους, ούτε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές που κόπτονται για τον λαό.

Ο λαός προφανώς έχει ξεπεράσει τους δογματικούς».

Αντίστοιχα, και ο κος Αποστολάκης, ο οποίος συμμετέχει στο εν λόγω σποτ, σήμερα το πρωί στον Σκάι, είπε πως «ζήτησε ο κ. Κασσελάκης να κάνει ένα ρεπορτάζ στη Μακρόνησο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πάει. Είχε πολύ δυνατό καιρό 5-6 μποφόρ, δεν περνούσε τίποτα. Έγινε η ανάλογη καταδρομική επιχείρηση».

Η κα Αχτσιόγλου από την άλλη προσπάθησε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στη συνέντευξή της στον Σκάι, λέγοντας πως δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για το εν λόγω σποτ, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κάθε υποψήφιος επιλέγει τον τρόπο που θα πορευθεί και τα μέλη του κόμματος κρίνουν τις επιλογές του καθενός».