Με τον…βάτραχο που σιγοβράζει στην κατσαρόλα θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς την ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ζωή των ανθρώπων, ιδίως στη Δύση, μεταβάλλεται σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς σταδιακά προς το χειρότερο, ωστόσο μόνο όταν κάποιος -εφόσον έχει κάποια ηλικία και είναι αρκούντως έξυπνος- προβεί σε συγκρίσεις μπορεί να το διαπιστώσει.

Μία από τις πιο κομβικές αλλαγές συντελούνται στον τομέα της πραγματικής οικονομίας.
Αυτή τη στιγμή μία ολόκληρη γενιά είναι καταδικασμένη να μην έχει τίποτα δικό της γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το αποκτήσει.

Οι λεγόμενοι “millennians“, δηλαδή η γενιά που γεννήθηκε περίπου μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και γαλουχήθηκε πέριξ του 2000, σήμερα αδυνατεί να κατέχει σχεδόν το οτιδήποτε.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η συγκεκριμένη γενιά σε ό,τι αφορά τη στέγαση. Οι τιμές, ιδίως τα τελευταία χρόνια, εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα επίπεδα, όπως εξάλλου και οι πολλοί και παράλογοι φόροι, με τα εισοδήματα να παραμένουν σε στάσιμα γενικά επίπεδα.

Το βιωτικό επίπεδο πέφτει συνεχώς, ακολουθώντας μία συνολικότερη κατάρρευση του μορφωτικού και νοητικού επιπέδου, παρά τον καθημερινό «βομβαρδισμό» πληροφοριών και τις φαινομενικά άπειρες ευκαιρίες απόκτησης γνώσεων και δημιουργίας δουλειάς.