Σαν καλοί Ισραηλίτες πάμε να διέλθουμε την Ερυθρά Θάλασσα… και θα τα κάνουμε θάλασσα…για το Ισραήλ…
Το Ισραήλ…δεν κείται μακράν…

H Eλλάδα μπαίνει στον πόλεμο…

Ο Υπ. Άμυνας πρότεινε η Ελλάδα ν΄αναλάβει το συντονισμό στην επιχείρηση της ΕΕ ”Ασπίδες” κατά της Υεμένης και το αίτημα του είχε θετική αποδοχή.. Οι ”Μεγαλέξανδροι”…πάνε Υεμένη… Σταυροφόροι της Δύσης γίναμε…! Ελληνικό όνομα στην επιχείρηση θα μας δώσουν και το στρατηγείο διοίκησης που θα εδρεύει στη Λάρισα.

Μας δίνουν κρέας μας εκθέτουν σε όλη την Ανατολή ενώ είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συνορεύει με Ανατολή.. Βάζουν το Δένδια να το ζητήσει να μην φανεί ότι το απαιτούν αυτοί.

Η χώρα στο μάτι του κυκλώνα….και του κυκεώνα… Στρατός ξένων συμφερόντων και ιδιωτικών συμφερόντων.. Ασπίδες ή ριψάσπιδες των πραγματικών εθνικών συμφερόντων.. Ασπιδοφόροι….

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Δένδιας ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη Διοίκηση της Επιχείρησης. ”Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή” λέι ο Υπουργός..

Νωρίτερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών ‘Αμυνας στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, θα ονομάζεται «Ασπίδες» (Αspides).

«Ασπίδες», δηλαδή «προστασία των πλοίων» εξήγησε ο κ. Μπορέλ. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να αποφασιστεί ποια χώρα θα έχει τη διοίκηση, πού θα είναι η έδρα και τι θα παρέχουν τα κράτη-μέλη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχει συζήτηση για αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στη διοίκηση.

dimpenews.com