Δήλωση δημάρχου Ιωαννίνων για την υποψηφιότητά του στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Πιστός στις αρχές και τις αξίες μου για μια αυτοδιοίκηση με αυτοτέλεια και αξιοπρέπεια, πήρα την απόφαση να δώσω την μάχη στις εκλογές της ΚΕΔΕ συμπορευόμενος με τον Χάρη Δούκα και την παράταξη “Αυτοδιοίκηση Τώρα”.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρή και ανεξάρτητη. 

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και όχι να επαιτούμε για αυτά που μας αναλογούν.

Να εξασφαλίσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους από την εκάστοτε κυβέρνηση για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. 

Να ανοίξουμε νέους δρόμους με την πιο άμεση διασύνδεση των δήμων μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρηματοδοτικά της εργαλεία, μέσω της ίδρυσης Διαχειριστικών Αρχών σε επίπεδο δήμων ή σε επίπεδο Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Ήρθε η ώρα η ΚΕΔΕ να εκπληρώσει το ρόλο της και να αποτελέσει τον θεσμό που θα παλεύει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης με έναν και μόνο σκοπό: την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ακούγονται φωνές απ’ άκρου εις άκρου της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ως δήμαρχος Ιωαννίνων, της πρωτεύουσας της Ηπείρου, ζητώ τη στήριξη των συναδέλφων μου αιρετών και δεσμεύομαι για τη συνεπή και αγωνιστική μου παρουσία.

Το οφείλω στους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Το οφείλω στον τόπο μου.

Το οφείλω στην Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ με πάθος.

Θωμάς Μπέγκας