Η φρίκη που προκάλεσε η Χαμάς στους Ισραηλινούς κατοίκους ενός κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα αποκαλύφθηκε χθες, καθώς τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ξεναγήθηκαν στον γεμάτο σφαίρες και αίμα οικισμό όπου δολοφονήθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι.

Η Ισραηλινή Δύναμη Άμυνας (IDF) έστειλε δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων και ένα συνεργείο του Fox News στο Be’eri, μόλις 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γάζα, την Τρίτη.

Το κιμπούτς ήταν γνωστό ως μια καλλιτεχνικήκαι αγροτική κοινότητα 1.200 ανθρώπων, αλλά το Σάββατο δέχτηκε επίθεση από τους τρομοκράτες της Χαμάς που επιτέθηκαν με χειροβομβίδες, όπλα και μαχαίρια.

Οι στρατιώτες των IDF πάλεψαν επί οκτώ ώρες για να εκδιώξουν τη Χαμάς από τον καταυλισμό, πηγαίνοντας πόρτα – πόρτα για να σκοτώσουν τους τρομοκράτες και κατάφεραν να τον απελευθερώσουν την Κυριακή. Η περιοχή κηρύχθηκε ασφαλής για τους ξένους την Τρίτη: όλα τα πτώματα των ισραηλινών θυμάτων είχαν απομακρυνθεί, αλλά τα καμένα πτώματα των μαχητών της Χαμάς εξακολουθούσαν να κείτονται σε σωρούς στα περίχωρα του κιμπούτς.

Δημοσιογράφος του Fox News περιγράφει τη φρίκη που αντίκρισε σε ένα κιμπούτς

Η μυρωδιά ήταν αποκρουστική, είπαν οι δημοσιογράφοι, ενώ ο ανταποκριτής του Fox News, Τρέι Γινγκστ, θέλησε να δείξει στην κάμερα το εσωτερικό ενός από τα σπίτια που ήταν σημαδεμένα από σφαίρες και καλυμμένα με αίμα. «Μπορείτε να δείτε τα πατώματα που είναι γεμάτα με αίμα» είπε. «Ήταν Σάββατο πρωί, γύρω στις 7 π.μ., όταν οι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε αυτό το χωριό. Μπορείτε να δείτε τα όπλα που έφεραν μαζί τους, επιπλέον πυρομαχικά, τρύπες από σφαίρες στο πλάι του σπιτιού και μαχαίρια το πάτωμα».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Fox News η κοινότητα ήταν «γεμάτη πτώματα». «Έχει καταστραφεί εντελώς. Φαίνεται ότι μερικά από τα κτίρια χτυπήθηκαν με RPGs, εκρηκτικά». Είπε επίσης, ότι είδε «κρεβάτια καλυμμένα με αίμα» καθώς οι κάτοικοι είχαν δολοφονηθεί στα κρεβάτι τους.

από liberal.gr

Καταρχήν να συγχαρούμε τον συνάδελφο που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η δημοσιογραφική έρευνα πρωτοπορεί, ωστόσο.. Θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η επιτυχία του εάν μπορούσε να διεισδύσει στις ωμότητες και της «άλλης πλευράς» διότι η έρευνα πάντα αγαπά την όλη αληθεια.. Άλλωστε σε τόσο μεγάλα δημοσιογραφικά δίκτυα δεν μπορεί να μην γνωρίζουν ιστορία και ΙΣΤΟΡΙΑ ασφαλώς είναι η φρίκη της Σαμπρα και της Σατιλα 40 χρόνια περίπου πριν… Ας ρωτήσουν και τον Σαρον …

Tzafnews.gr